Sport

2013.06.17. 19:57

Brazilok is a DVTK-ban?

Nem csomagolta be véleményét a hétfő első tréning előtt és után a Diósgyőr vezetőedzője.

Nem csomagolta be véleményét a hétfő első tréning előtt és után a Diósgyőr vezetőedzője.Szivics Tomiszlav jött a kis csapatával (Bene Ferenc, valamint Vladimir Radenkovic pályaedzővel, illetve Srdjan Zirojevic erőnléti edzővel) a klubház emeletéről, ahová, a VIP-terembe kis idő múlva visszatért, immár a játékosokkal együtt. S ami talán akkor, ott a helyszínen különlegesként hatott: ez utóbbira, a rövidke beszélgetésre a sajtó képviselőit is meginvitálta. Az újságírókat igencsak mellbe vágták a szakvezető első mondatai...

– Amatőrizmus van itt... Hihetetlen, ilyen nem létezik... Nem fogok kamuzni, mert látszik... – hangoztak ezen kijelentések Szivics Tomiszlav szájából. Az ezt követő pár másodperces csendet Srdjan Zirojevic törte meg, aki angolul tartott előadást (Bene Ferenc fordított) arról, hogy milyen gyakorlatok is várnak a játékosokra az elkövetkezendőkben. Mindezt egy kisfilmmel is illusztrálta a délszláv szakember, így a jelenlévők láthatták, hogy mit kér tőlük a szakmai stáb. Aztán újfent Szivics-tréner ragadta magához a kezdeményezést:

– Nem szórakozni jöttünk, a munkához ti is nagyon kelletek. Senkit sem fenyegetek, ne értse félre, de talán ti is észreveszitek, hogy ,,hány óra"... Most még mi, együtt, mínuszban vagyunk...

Ezek a szavak lezártak egy szakaszt a délelőttre tervezettből, a munka a pályán folytatódott.

A sok sem jó

Nagy, "eget verő" kemény munkát nem végeztek az edzésen résztvevők, a hangulatra mindenesetre nem lehetett panasz, főleg akkor csattant fel nevetés, amikor az volt a feladat, hogy nem szabad a földre esnie a labdának... amely persze egyszer csak odakerült, ha valaki rontott.

– Az első benyomások? Jók, de még sok munka vár ránk – közelte ezt Szivics Tomiszlav a tréning végén. – Hiányzott jó pár játékos – a létszám miatt csalódott is vagyok, legalább tizennyolcan kellett volna, hogy legyünk – szóval ez a hét inkább amolyan bevezető hét, feltérképezünk, tesztelünk is hozzánk érkezőket. Az igazi meló a jövő héten kezdődik... Nagyon fontosak a különböző mérések, mert rövid az idő a rajtig, alig több, mint egy hónap és ki kell derülnie, hogy kinek, mire van szüksége, milyen terhelésre, és a sok sem jó.

A szurkolókat nyilván leginkább az érdekli, hogy kik jöhetnek a DVTK-hoz, mert amint azt már megírtuk, elég nagy játékosmozgás várható az Andrássy úton. Szivics Tomiszlav elmondta, szakmai értelemben meg vannak a nevei, a kiszemeltjei, hogy kit, milyen posztra remélne, ám tárgyalások folynak, amiket Dudás Hunor ügyvezető bonyolít.

– Jó lett volna, ha azok a bosnyák labdarúgók, akiket a múltkor megnéztem, már most itt tudnak lenni, de nem nálam van a pálca – szögezte le a tréner. – Mint ahogy Lencse László esetében sem, aki nagy igazolásnak számítana... Lehet még spanyol játékosunk, s várunk még két brazil fiút is, egy védekező középpályást és egy belső védőt, utóbbi 27 éves és 192 centiméter magas, Alvesnek hívják, de többet már nem mondok...

Aggresszívebb foci

Ilyenkor szokványosnak mondható az a felvetés, hogy milyen DVTK-t képzel el a szakember – akinek továbbra sincs aláírva a 2+1 évre szóló szerződése.

– Egy nap alatt nem ígérhetek csodát, de az biztos, hogy aggresszívebb focit fogunk mutatni, mint eddig, több lesz a sprint és nagyobb lesz az akarat – húzta alá Szivics Tomiszlav. – Bevallom, nem tetszett, amit láttam a csapatról, a csapattól, nem létezik, hogy a elmúlt négy diósgyőri edzőből senki sem volt jó... Benne van a pakliban, hogy beletörik az én bicskám is, lehet próbálkozni, ha egyesek úgy gondolják... Én az általam elképzelt munkával a játékosoknak akarok segíteni, akikben nagyon hiszek. Nekem ne mondja senki, hogy Rudolf nem Magyarország egyik legjobb csatára, hogy Elek nem válogatott szintű, hogy Tisza vagy Gosztonyi nem képes többre...

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!