Sport

2013.06.18. 09:50

Boyle az első juharleveles a Jegesmedvéknél

Miskolc - A szakvezetés megkérte, Budai Roland pedig ,,igen"-t mondott arra, hogy újra játsszon.

Miskolc - A szakvezetés megkérte, Budai Roland pedig ,,igen"-t mondott arra, hogy újra játsszon.

Pénteken nyilatkozott lapunknak a Miskolci Jegesmedvék klubmenedzsere, Egri Gergely, aki a légiósokat firtató felvetésünkre elmondta, hogy egy tengerentúli játékossal már megállapodtak – csak az aláírt szerződést várják vissza –, ám a hokis pontos személyét nem fedte fel a sportvezető. Aztán másnap, szombaton kora délután már minden kiderült, ugyanis a sárga-feketék egy sajtóközleményt adtak ki... Ebben az állt, hogy kontraktust kötöttek a 24 éves kanadai Matt Boyle-lal. A korongos az ottani egyetemi ligákban edződött, ez lesz az első évada Európában és a helyi szakemberek szerint kitűnő, kifejezetten védekező típusú hátvéd. Aztán az is eldőlt, hogy sárga-fekete mezt húz magára a magyar U20-as válogatott két játékosa: Vojtkó Mátyás 20 éves védő, korábban játszott az Újpestben, a tavalyi szezonban a szlovák U20-as bajnokságban szerepelt. Fliszár Zalán 19 éves csatár, az előző szezonban az Újpest-Vasas közös csapatában a szlovák U-20-as bajnokságban 20 mérkőzésen 41 pontot ért el. Hír még, hogy a nagy csapattal kezdi meg a felkészülést három saját nevelésű játékos: Godó Dániel, Szeszák Martin és Üveges Gábor.

Új helyzet, új edző

A tavalyi keretből a menedzsment már megállapodott a folytatásról a következő játékosokkal: Gyenes Dávid, Láda Balázs, Orosz Szilveszter, Budai Roland, Szilágyi Levente, Vladimir Dubek, Rafaj Attila, Ritó László, Miskolczi Márk, Tóth Adrián, Popovics Patrik, illetve korábban aláírt Juraj Faith. Az említetteken kívül más, magyar játékosok is elkötelezték magukat szóban a közös folytatás mellett. A névsorban Budai Roland esete annyiban érdekes, hogy ő tavaly decemberben az előző szakvezető, Tim Kehler által javasolt keretszűkítés áldozata lett. A verdikt vele kapcsolatban akkor úgy hangzott, hogy befejezi a pályafutását és az utánpótlásban kap szerepet (rajta kívül ekkor Dusan Sijka a Ferencvároshoz, Wéber Zsolt pedig az Újpesthez szerződött).

– Beszélgettem Egri Pista bá -val és Gergővel is, hogy egy új helyzet van, új edző jön, akinél mindenki tiszta lappal indul és végül is fiatal vagyok még ahhoz, hogy abbahagyjam az aktív játékot – fogalmazott az Észak-Magyarországnak a 26 esztendős Budai Roland. – Amikor kikerültem a keretből, akkor is edzettem és az utánpótlásban segítettem hol Bíró Ignácnak, hol pedig Láda Petivel voltam együtt a gyerekekkel, illetve közben elvégeztem egy edzői tanfolyamot is. A következő idényben is fogok trénerkedni, heti háromszor, megpróbálom jól összehangolni a két dolgot, úgy, hogy most a hoki élvez majd prioritást. Egyébként a többi miskolci társammal csináljuk a száraz felkészülést, úgyhogy az erőnlétem, remélem, jobb lesz, mint tavaly.

ÉM-MI,MJJSE

Dátumok, ellenfelek

A Macik a jeges felkészülést augusztus elején kezdik meg és a hónap második felében összesen nyolc mérkőzést vívnak majd.

– Augusztus 16-18. között Sanokba utazik a csapat, ahol nívós, nemzetközi tornán vesz részt.

– Egy héttel később a Macik történetük első hazai felkészülési tornáját rendezik meg. Augusztus 23-25-ig a Miskolci Kupán jégre lép a Sapa Fehérvár, a HK Sanok, és a szlovák Extraliga 2006-os bajnoka, az MsHK Zilina.

– Végül pedig kétszer mérkőznek meg a Macik a szlovák első liga tavalyi bajnokával, a HC46 Bardejovval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!