Sport

2013.05.28. 15:21

Szivics vasárnap már Diósgyőrben

Kedden délután 3 órára megváltozott a helyzet: kiderült, hogy a még paksi edző, Tomiszlav Szivics (szóban) 2+1 évre megállapodott a miskolci piros-fehérekkel.

Kedden délután 3 órára megváltozott a helyzet: kiderült, hogy a még paksi edző, Tomiszlav Szivics (szóban) 2+1 évre megállapodott a miskolci piros-fehérekkel.– Még szeretném jól megcsinálni Pakson az utolsó, szombati meccsemet – mondta az Észak-Magyarországnak Tomiszlav Szivics, aki hozzátette azt is, hogy a két klubnak, még meg kell állapodnia egymással, ami szerinte már csak technikai részlet.

Mennyire van képben a DVTK-t illetően? – kérdeztük ezt is a korábban Kecskeméten is dolgozó szakvezetőtől.

– Ismerem a csapatot, a játékosokat, hiszen játszottunk egymás ellen, s a felkészülés során elég sok videófelvételt láttam a Diósgyőrről. Persze, nyilván minden más belülről, mint kívülről.

Az új trénert arról is próbáltuk faggatni, vajon szerinte miért nem jött ki az az eredmény a DVTK-ból az idén, mint amit a nyilvánosság, a szurkolók vártak.

– Meg van biztosan az oka, de én ezzel nem szeretnék foglalkozni. Egyrészt, mert nem voltam ott, másrészt ebből kifolyóan nem illik. Nekem már a jövőre kell koncentrálnom – tette hozzá Tomiszlav Szivics. – Hogy miért vállalom el a diósgyőri munkát? Mert látok perspektívát, és mert minden adva van az előrelépéshez. Ha nem így lenne, nem mennék... Minden edzőnek, így nekem is meg van az elképzelésem arról, mit szeretnék csinálni, aztán majd az idő választ ad arra, hogy ez jó volt-e vagy sem.

A csapatépítést firtató felvetésünkre ezt mondta a szakember:

– Szombaton lejátsszuk a mérkőzést Pakson, és vasárnap már Miskolcon leszek. A szabadság előtt szeretnék minden játékossal személyesen elbeszélgetni, és hallani, hogy ki mit gondol. Aki akar, és akinek úgy van kedve, az menjen, nekem olyan futballistákra van szükségem, aki bír, és meghal a pályán az eredményért, akárhogy is hívják...

Tomiszlav Szivics június 17-én, hétfőn délelőtt 10 órára írta ki a felkészülés kezdetét, az első foglalkozást.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!