Sport

2013.05.06. 14:56

DVTK vs. DVSC: Együtt néztük - Erős volt pontrúgásokban a DVTK

A szombati Diósgyőr – Debrecen NB I-es bajnoki találkozót Temesvári Miklóssal néztük együtt.

A szombati Diósgyőr – Debrecen NB I-es bajnoki találkozót Temesvári Miklóssal néztük együtt.A borsodi piros-fehérek egykori vezetőedzője (aki dolgozott Hajdú-Bihar megyében is) ezekkel a szavakkal kezdte a mérkőzés értékelését:

– Látványos, változatos, gólgazdag meccs volt, amely igazságos döntetlennel ért véget – húzta alá Temesvári Miklós. – A Diósgyőrnek kijár a maximális dicséret, hiszen kétszer állt fel hátrányból, ráadásul másodszor két góllal vezetett az ellenfél. Láttam szép egyéni megoldásokat is: például ide tartozik Coulibaly alakítása, illetve Bódi lövése, a Debrecen középpályása profi módon helyezte be a labdát a hazai kapuba. A DVTK pontrúgásokban volt erős ezen a napon, hiszen két találatát szöglet előzte meg, a harmadik pedig büntetőből született.

Higgadt Luque

Ha már ennél a pontnál jártunk, megkérdeztük a neves szakembert, hogy mennyire tartozik egyszerű kategóriába értékesíteni egy 11-est?

– Kívülről úgy tűnhet, hogy nem nagy dolog, de szerintem nehéz feladat – szögezte le Temesvári Miklós. – Ha a mostani szituációt vesszük alapul, akkor egy-háromnál buktatta Mészáros Tiszát, szerintem is feleslegesen, ebben egyetértek a debreceni edzővel, Kondás Elemérrel, de a lényeg nem is ez. Hanem az, hogy a DVTK mínusz két gólon állt ekkor, vagyis az ítéletvégrehajtón, jelesül Luquén, nagy volt a nyomás. A hazaiak légiósa azonban remekül kezelte a helyzetet, nem stresszelt, higgadtan a vendégek hálójába továbbított.

Benn volt-e a harmadik miskolci találat? – erről is állásfoglalást kértünk a volt edzőtől.

– Szerintem benn, legalábbis kilencven százalékban biztos vagyok benne. A tisztázó debreceni futballista lába a gólvonalon volt, én azt néztem, és a labdát beljebbről kanalazta ki – hangoztak Temesvári Miklós szavai, aki szólt arról is, hogy mit hiányolt ezen találkozó vonatkozásában: – Sok esetleges megoldás volt, kicsivel több tudatosságot vártam a játékban, de mondom, ez a mérkőzés még a jobb bajnokik közé tartozott.

Tehetséges Bacsa

A miskolci születésű trénert megkérdeztük a hazaiak spanyol légiósairól, hogy mi az általános véleménye róluk.

Gallardóról és Fernandóról nincs teljes képem, nem láttam őket ahhoz eleget, úgyhogy az ő megítélésüktől eltekintenék – nyilatkozta Temesvári Miklós.Luque jó focista, ragyogó technikával, kár hogy abbahagyja. Ismerem a korát, szerintem még hasznos lenne Diósgyőrben, ha nem is mindig kezdőként.

A szakvezető lényegesnek tartotta azt, hogy beszéljen a DVTK egyik fiatal futballistájáról is:

Bacsa Patrik az a legény... Látszik rajta, hogy tehetséges, és hogy van benne kurázsi, de még sok egyéni foglalkozásra lenne szüksége, hogy jobb döntéseket hozzon a jövőben – zárta ezzel mondandóját Temesvári Miklós.

ÉM-MI



Miskolc - Az egykori 52-szeres portugál válogatott labdarúgó, Paulo Sousa, aki legutóbb a Videoton FC NB I-es csapatánál edzősködött, a helyszínen tekintette meg a DVTK – DVSC NB I-es futballbajnokit.

A labdarúgó NB I 26. fordulójában a Diósgyőr a Debrecent fogadta.

Nem bírtak egymással a piros-fehér csapatok a gólzáporos keleti rangadón. Ön szerint ki volt a DVTK legjobbja a Debrecen elleni 3-3-as meccsen?

"A múlt heti meccshez képest előre léptünk játékban, de amit szeretnék, attól azért még messze vagyunk" - nyilatkozta Kovac Zoltán a Diósgyőri VTK Debrecen elleni 3-3-as döntetlenje után.

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 26. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a DVSC-TEVA együttesét fogadta szombaton 14 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon!

Nézzük együtt, együtt nézzük: a DVTK – DVSC-TEVA focimeccset Temesvári Miklóssal követjük együtt.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!