Sport

2013.04.16. 12:17

WF-DVTK: Szerdán küzdenek szombatért

A bronzcsata második mérkőzését Komlón játssza a Work Force-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapata.

A bronzcsata második mérkőzését Komlón játssza a Work Force-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapata.A diósgyőriek a harmadik helyért küzdenek a PINKK 424 Pécs együttesével. A két gárda közötti első összecsapást szombaton este a baranyaiak nyerték, így ők szerdán este 19 órától akár pontot is tehetnek a mondat végére.

Hinniük kell

– Újra megnéztem a mérkőzést, amelyen egyértelműen látszottak a hibáink – kezdte Peresztegi Nagy Ákos, a piros-fehérek vezetőedzője. – Támadásban voltunk különösen rosszak, „csináltunk” gyenge mutatókat. Mindössze 63 pontot dobtunk, ez nagyon kevés, ráadásul védekezésben is gyermeteg bakikat vétettük. Olyanokat, amelyeket egy bronzmérkőzésen nem lehet elkövetni, megengedni. Ezeket videón megmutattam játékosaimnak és közben vázoltam nekik a jó megoldásokat. Egyébként már a hétfői edzést is a hit szellemében vezettem a lányoknak, akiknek bízniuk kell önmagukban. Ha elhiszik, hogy nyerhetnek, akkor a második találkozóval nem fejeződik be a párharcunk és ebben az esetben szombaton újra Miskolcon meccselünk. Viszont mindenfajta taktika, vagy elképzelés visszaigazolása csak a játék során lehetséges, azaz mondhatok, kérhetek bármit, a pályán dől majd el, hogy ebből mennyi valósul meg.

Szépen teljesítettek

A tréner ezután arról beszélt, hogy csapata nyerni akart a Győr elleni elődöntőben és ugyanígy tett a Péccsel szembeni első felvonás során is, de a játékosok nem nyújtottak extrákat, amelyek nélkülözhetetlenek a sikerekhez.

– Mivel tagjaink igazi sportolók, harcban edződött profik, abban hiszek, hogy megoldják kétségtelenül nagy feladatukat – folytatta Peresztegi Nagy Ákos. – Mi mindent megteszünk, amit csak tudunk, olcsón nem adjuk a bőrünket! Határozottan leszögezem: úgy készülünk, hogy szombaton saját közönségünk előtt búcsúzunk majd a bajnokságtól. Persze tudom, hogy ellenfelünk is mindent meg fog tenni a pályán: a Pécs rutinos és remek szerkezetű együttes, jól védekezik és támad, tőlünk viszont szerdán este nem kap annyi kegyelmet, mint szombaton este. Akkor adakozóak voltunk, most azonban szeretnénk „megcsípni” Iványi Dalmáékat.

Akár sikerül, akár nem, ebben a szezonban aligha érheti kritika Bukovszki Mónikáékat. Akik január óta hétről hétre, lépésről lépésre haladtak előre. Számukra először az volt fontos volt, hogy az alapszakaszban bejussanak az első négy közé, aztán a középszakaszban a harmadik helyre lépjenek előre, majd érmet szerezzenek a Közép-európai Kupában és a Magyar Kupában, végül a rájátszásban be akartak kerülni az első négy közé.– Ezeknek mind megfeleltek, ezeket sorra elérték – állapította meg a tréner. – A hosszú menetelés során mentálisan picit elfáradtak, ez érthető és elfogadható, hiszek nem gépek és nem robotok. Most, a véghajrára tudat alatt kissé megelégedtek azzal, hogy alapvetően minden elvárást teljesítettek – ezt a hetet azonban még ki kell bírniuk.

ÉM-KT


Sérült nélkül

A Work Force-DVTK kerettagjai közül mindenki egészséges, sérültjük és betegük nincs, így valamennyien Peresztegi Nagy Ákos rendelkezésére állnak. Ez azért fontos, mert így hosszú lesz a piros-fehérek kispadja, ezzel pedig – szükség esetén – több változtatási lehetősége adódik majd a szakvezetőnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!