Sport

2013.04.26. 10:35

WF-DVTK: két biztos pont a jövő éviben

Bukovszki Mónika és Szabó Petra a WF-DVTK 2013/14-es csapatának is tagja lesz.

Bukovszki Mónika és Szabó Petra a WF-DVTK 2013/14-es csapatának is tagja lesz.A Work Force-Diósgyőri VTK élvonalbeli női kosárlabdacsapata kedden este megtartotta évadzáró vacsoráját, annak ellenére, hogy a szezon még nem ért véget teljesen, ugyanis felnőtt kerettagok egy héten át olyan megyei városokba látogatnak el, ahol az ÉLKSK (Északi Leány Kosárlabda Sport Klub) leány kosárlabda együttesei működnek (hétfőn Ózdon, kedden Sátoraljaújhelyen, szerdán Tiszaújvárosban, csütörtökön Szerencsen és Sárospatakon jártak, pénteken Mezőkövesden és Mezőcsáton, hétfőn pedig Szikszón és Cigándon tesznek látogatást).

De ezek a túrák már két játékos nélkül zajlanak, ugyanis a piros-fehérek amerikai légiósai, Brittainey Raven és Lenita Sanford már hazautaztak. Arra a kérdésre, hogy visszatér-e egyikük, vagy mindkettőjük augusztusban, az alapozás kezdetére, Szabó Tamás, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője a következőket mondta:

– Folynak a tárgyalások a jövő évi csapat kialakításával kapcsolatban, jelen pillanatban úgy tűnik, hogy két héten belül a keret nagy része összeállhat. Ezen dolgozunk mostanság a csapat vezetőedzőjével, Peresztegi Nagy Ákossal, akinek a következő szezonra is érvényes szerződése van a klubbal, hiszen teljesítette a vele szemben megfogalmazott célt, három fronton, a nemzetközi porondon, a Magyar Kupában és a hazai bajnokságban is a négy közé vezette a csapatot.

A két biztos pont

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a szakvezetőhöz hasonlóan van-e olyan játékos, akinek élő szerződése van a következő évadra.

– Két olyan sportoló van, aki érvényes szerződése révén a következő évadban is biztosan nálunk játszik majd – jelentette ki Szabó Tamás. – Bukovszki Mónika és Szabó Petra helye biztos a 12-14 fős keretben, amelyben a tavalyihoz hasonlóan több saját nevelésű fiatal is helyet kap majd. Ettől többet egyelőre nem mondhatok, legfeljebb még annyit, hogy természetesen lesznek változások a keretben, mert szeretnénk előrébb lépni. A lehetséges erősítések terén folynak a tárgyalások, ahogy a most véget ért bajnokságban nálunk szerepelt kosárlabdázókkal is.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!