Sport

2013.04.16. 09:31

Szurkolói tanács: Nem kell még egy csel, még egy passz

Nézzük együtt, együtt nézzük: a Siófok – DVTK meccset Szanyi Norberttel követjük majd.

Nézzük együtt, együtt nézzük: a Siófok – DVTK meccset Szanyi Norberttel követjük majd.A fiatal diósgyőri drukker a Borsod Online játékán nyert pár napja, sikeresen találta el a Videoton ellen pályára lépő kezdő tizenegyet. A remek tippet egy DVTK Centenárium könyvvel díjaztuk, s ha már Norbert ilyen kiváló jósnak bizonyult, megkértük, hogy még egyszer villogtassa meg tehetségét. Elöljáróban a piros-fehérek szimpatizánsa elmondta: Szikszón született, de alsóvadászi, pár éve lakik Miskolcon. A stadionba 2002 augusztusában ment ki először édesapjával és testvérével, a Diósgyőr – a másodosztályban – 2-1-re nyert a Kecskemét ellen, Pajkos János edző vezetésével.

– Játszottam is az alsóvadászi csapatban, de csak az ifjúságiak között, ám egy idő után be kellett látnom, hogy nem vagyok elég tehetséges, ezért abbahagytam – szólt még futballista múltjáról Norbert. – 2007-ben vizsgáztam játékvezetőként, ezen része az életemnek 2011-ig tartott, a megyei II-ben voltam vezető bíró és asszisztens is.

Hiányzó pontok

A bő tíz év meccsre járás talán már elegendő ahhoz, hogy valaki összeállítsa a maga ,,Top3"-as listáját, már ami a diósgyőri labdarúgókat illeti...

– Az első helyre mindenképpen Vitelki Zoltánt tenném, azt hiszem, különösebben nem kell indokolni, hogy miért – folytatta Norbert. – A másodikra José Luquét, a harmadikra pedig holtversenyben Tisza Tibort és Horváth Ferencet. Utóbbi már a Kecskemét edzője, de amikor itt volt egy kis ideig Diósgyőrben, nagyon jó teljesítményt nyújtott és Tibivel is remekül megértették egymást. Kapusposzton pedig Köteles László volt az, aki a legmegbízhatóbban védett.


[poll id="371"]


Ezt követően a jelenről faggattuk a DVTK szurkolóját.

– Elég rapszódikusan szerepel a csapat az idén, hiszen itthon jobbára hozza a meccseket, bár a Kaposvárral szembeni vereség és a Péccsel elért iksz még most is fájó, hiányoznak az ekkor elvesztett pontok – szögezte le Szanyi Norbert. – Idegenben pedig egyértelműen gyengén megy, lásd Paks, holott egy nagyon jó Videoton elleni hazai találkozó után voltunk. Erre elhangzott egy magyarázat a sporttelevízió vasárnap esti műsorában, mégpedig az, hogy lehet, a játékosok egy része motiválatlan tudat alatt, hogy nem olyan a hangulat, nincs annyi néző, mint itthon, s nem képes úgy felpörögni. Sajnos, szűk a keret, rövid a kispad, viszont a védelem, Kádár érkeztének köszönhetően stabilabb, mint az ősszel volt. Jó lenne, ha a következő bajnokságra is itt tudnánk tartani a válogatott játékost, de ha már távolabbra tekintettem: rajta kívül elkelne még egy jobb- és egy középső hátvéd...

Otthon veszélyesek

A végére már csak az maradt, hogy megkérdezzük a 25. születésnapját április 26-án ünneplő drukkertől: mit vár Siófokon?

– A hazai gárda otthon különösen veszélyes – hívta fel erre a figyelmet Norbert. – A Videoton csak az utolsó pillanatokban tudta őket legyűrni, a Ferencvárostól pedig pontot szereztek, sokszor nem futballoztak rosszul. Ez leginkább az első félidőikre volt igaz, vagyis ugyanerre számíthatunk mi is, mármint a csapat. A táblázatból látszik, hogy kevés az esélyük a bennmaradásra, de lehet, hogy emiatt fognak éppen felszabadultan játszani, és azért is, hogy lehetőleg jövőre is NB I-es játékos legyen némelyikük, egy másik csapatban. Remélem, hozzuk a Videoton elleni támadójátékot, nem lesz a szükségesnél egyel több passz, csel, mint Pakson és győzünk, mondjuk 3-1-re, a találataink közül egyet Rudolf Gergelynek szavazok meg...

ÉM-MI


A 20. fordulóból elhalasztott mérkőzését kedden a Balaton partján pótolja a DVTK NB I-es labdarúgó csapata. A mérkőzésről élőben tudósítunk 16 órától.

A sereghajtó Siófok otthonában lép pályára a DVTK a 20. fordulóból elhalasztott mérkőzésen kedden délután. A bajnoki találkozóról élőben tudósítunk 16 órától. Ön mit tippel a meccsre?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!