Sport

2013.04.26. 14:30

MTK vs. DVTK: Nézzük együtt - Rudolftól és Tiszától gólokat vár

Nézzük együtt: az MTK Budapest – DVTK meccset Sajti Viktorral, az MLSZ megyei igazgatójával követjük majd.

Nézzük együtt: az MTK Budapest – DVTK meccset Sajti Viktorral, az MLSZ megyei igazgatójával követjük majd.Az ismert sportvezető, munkájából eredően, elsősorban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bajnoki mérkőzéseket tekinti meg, de ha ideje engedi, akkor természetesen szívesen kilátogat a diósgyőri stadionba, vagy a televízión keresztül követi a piros-fehérek mérkőzéseit.

Motíváltak lesznek

– A szombat kora délutáni időpont nem a legmegfelelőbb számomra, így elutazni nem tudok, nekem a tévé marad – kezdte Sajti Viktor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának vezetője. – A találkozó eredményét egyszerűen nem lehet megjósolni, az MTK erős együttes, előkelő helyen áll a táblázaton, s mivel a múlt héten kikapott, így biztosan megkettőzött erővel készül majd a diósgyőriek ellen. A DVTK legutóbbi döntetlenje az NB I egyik legerősebb csapata ellen viszont pozitívnak nevezhető, ennek következtében a játékosok is motiváltak lesznek. Azt sajnálom, hogy Gosztonyi sérülés miatt kihagyja a találkozót, megítélésem szerint így a támadójátékból is kiesett egy oszlopos tag.

Az igazgató szerint az is kihatással lehet az eredményre, hogy a fiúk miként találták meg az összhangot új mesterükkel, Kovac Zoltánnal.

– Nagyon remélem, hogy Tiszáék olyan játékkal rukkolnak majd ki a fővárosban, mint amilyet a Fradi és a Videoton elleni első félidőkben produkáltak – folytatta az ismert sportvezető.

A Diósgyőr eddigi teljesítménye elmarad a várttól, Sajti Viktor szerint most még nem reális Európa Liga-szereplést érő helyezésben gondolkodni:

– A gárda erős kerettel rendelkezik és a névsor alapján két-három fokozattal előrébb kellene állnia a táblázaton. Persze még sok van hátra, aztán a fiúk hozzáállásán túl azt is figyelembe kell venni, hogy közönségük „tizenkettedik” játékosként segíti a csapatot. Ezt a mérkőzést ugyan idegenben játsszák, de nyilvánvaló, hogy talán több százan elkísérik kedvenceiket Budapestre.

Döntő lehet az első

Sajti Viktor szerint azon is sok múlik, hogy melyik csapat talál be először a kapuba és az sem mindegy, hogy ezt hányadik percben teszi. Köztudott, hogy a DVTK az első tizenöt-húsz percet nagyon meg szokta nyomni és nagyon reméli, hogy ezúttal is így lesz. Az igazgató elsősorban Rudolftól és Tiszától várja azt, hogy újból találják meg góllövő cipőjüket.

– Ehhez persze szükség van a középpályások, sőt a védők támogatására is – jegyezte meg az MLSZ helyi első számú vezetője. – Jómagam a három pont begyűjtésére számítok és tősgyökeres miskolciként a diósgyőrieknek szurkolok.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!