Sport

2013.03.05. 20:40

Work Force-DVTK: Esély van, ahogy a lottón is

Miskolc - A magyar-szlovák női kosárlabda középszakasz 5. fordulójából elhalasztott meccset pótolják szerdán.

Miskolc - A magyar-szlovák női kosárlabda középszakasz 5. fordulójából elhalasztott meccset pótolják szerdán.A magyar-szlovák női kosárlabda középszakasz 5. fordulójában eredetileg február utolsó hét végéjén játszották volna a Good Angels Kosice – Work Force-DVTK meccset, ám a diósgyőriek nemzetközi kupakötelezettsége miatt (azon a hét végén a piros-fehéreknek a csehországi Brnóban, a Közép-Európa Liga négyes döntőjében volt jelenésük) ezt a találkozót elhalasztották, és most pótolják be a felek. Az összecsapás este 6 órakor kezdődik Kassán.

Mindenki

A mostani találkozóval előtt, a legutóbbi mérkőzésből kiindulva, a legfontosabb kérdés az, hogy kire nem számíthat Peresztegi Nagy Ákos, a diósgyőriek szakvezetője. Azok után, hogy a DVTK keretének 12 tagja közül öt kosaras nem játszhatott a múlt szombati, MBK Ružomberok elleni, középszakaszbeli meccsen. Ugyanis a csapat négy alapjátékosa, – köztük a három külföldi – Skoric, Raven, Sanford, valamint Fürtös mellett a fiatal Szabó B. is vírusos megbetegedés miatt volt kénytelen távol maradni a mérkőzéstől.

– Fokozatosan javult a helyzet, hétfőn este még csak kilencen voltunk, úgy, hogy Bozóki, aki szombaton, a rózsahegyiek ellen kisebb bokasérülést szenvedett, nem tudott rendes edzésmunkát végezni – mondta Peresztegi Nagy Ákos. – De kedden délután már mindenki jelen volt a tréningen, az összes, korábban vírussal küszködő játékos edzeni tudott. Vagyis létszámban már megvagyunk, remélem erőben is hamar utolérik magukat a játékosok, hiszen a betegség egy picit legyengítette őket.

Azzal a megállapítással viszont Peresztegi Nagy Ákos is egyetértett: ha tökéletes fizikai állapotban lennének a játékosai, akkor sem lenne győzelmi esélyük a magyar-szlovák középszakaszt veretlenül vezető, a legrangosabb európai kupasorozatban a legjobb nyolc közé jutott kassai csapattal szemben.

– Esély mindig van a sportban – jegyzete meg a vezetőedző, aki arra a közbevetésre, hogy a szerencsében bízóknak is lottó ötösre is, így folytatta: – Kétségtelen, hogy százalékban kifejezve a mi győzelmi esélyeink sem túl nagyok, de őszintén szólva nem is ebben gondolkodunk. A fő cél az, hogy a betegség után visszatérő játékosok próbáljanak meg újra játékba lendülni, a védekezési és taktikai feladatokat megoldani ezen a meccsen. Ez egy gyakorlás, felkészülés a magyar rájátszásra, éles helyzetben. Persze nem csak védekezésben, hanem támadásban is, mert ez alkalommal Európa egyik legjobb csapata ellen mérettethetjük meg magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!