Sport

2013.03.30. 11:35

Veszíteni így is lehet, s ezért taps is járt

A papírforma érvényesült, nyert az ETO, de a Loki méltó ellenfele volt a klasszis zöld-fehér alakulatnak.

A papírforma érvényesült, nyert az ETO, de a Loki méltó ellenfele volt a klasszis zöld-fehér alakulatnak.

Alig kezdődött el a DVSC-Fórum–Győri Audi ETO KC női bajnoki meccs az alapszakasz utolsó fordulójában, egy debreceni drukker máris a meccs lefújását kérte a játékvezetőktől. Természetesen ez csak vicc volt, hiszen mindössze 2 perc telt el a mérkőzésből, de a Debrecen Kudor duplájával 2–0-ra vezetett, s valljuk be őszintén, erre nem sokan számítottak. Sőt, a Loki-csoda egészen a 22. percig tartott, ekkor vette át a vezetést a bajnoki címvédő Rába-parti egylet.

Fantasztikus kezdés

A meccs első szakaszában a piros-fehérek nagyszerű teljesítményt nyújtottak, védekezésben égett a tűz a lányok szemében, kőkeményen tartották Görbiczéket, míg az ellenfél kapujánál gyors támadásokat vezetve rendre eredményesek tudtak lenni Bíró Imre tanítványai. A hazaiak egymást múlták felül, a kapuban Lajtos Nóra bravúrt bravúrra halmozott, Dakos Noémi beállóban volt tarthatatlan, míg Herr Anita és Karalyos Orsolya remek átlövésekkel tréfálta meg Lundét, a vendégek világklasszis kapusát. A tréfálkozásból Vörös Bettina is kivette a részét, ugyanis büntetőből átejtette a dán kiválóságot. (A történet egészéhez tartozik, hogy másodjára már nem sikerült a bravúr az ifjú tehetségnek, a kapu fölé dobta a labdát.)

A 22. perc után tempót váltottak a zöld-fehérek, az addig nem igazán remeklő Lunde rendre túljárt a cívis lányok eszén, s támadásban sorra eredményesek voltak Radicsevicsék. A félidőben 15–12-re vezetett a Győr, s félő volt, hogy a második 30 percben a fáradni látszó lokistákon átrobog az Audi. De nem így lett, való igaz, a különbség nőtt, de a hajdúságiak az utolsó percig becsülettel küzdöttek, s végül mindössze hat góllal, 30–24-re nyert a bajnoki címvédő.

Szombaton kezdődik

A DVSC-Fórum a 11. helyen zárta az alapszakaszt, így a rájátszásban az alsóházban küzdenek, melynek első felvonása április 6-án a Hódosban lesz, a Békéscsaba, vagy a Siófok ellen.

HBN-BN


Jegyzőkönyv

DVSC-FÓRUM-GYŐRI AUDI ETO 24-30 (12-15)

Debrecen, 1000 néző. V: Nagy L., Medve

 DVSC: LAJTOS – Varsányi 1 (1), Karnik Sz., KARALYOS 4, Siska 2, KUDOR 3, Szilágyi Á. Cs: Makai (kapus), HERR A. 3, DAKOS 6, Slakta 2, Vörös B. 2 (1), Bohus-Karnik M. 1, Simsik, Pál E., Som: Edző: Bíró Imre.

GYŐR: Lunde – RADICSEVICS 4, Rédei-Soós 1, Görbicz 4 (1), Sirián, HORNYÁK D. 7, Szepesi. Cs: HERR O. (kapus), E. AMORIM 5, Tervel, Löke 2, KOVACSICS 5 (3), Korsós 1, Orbán 1. Edző: Ambros Martin.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 3-1. 16. p.: 9-7. 20. p.: 10-9. 26. p.: 10-14. 35. p.: 14-17. 49. p.: 19-25. 54. p.: 22-27.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/2, ill. 7/6


Mesterszemmel

Bíró Imre: - A mi szerény kis csapatunknak nagy megtiszteltetés, hogy a Győrt fogadhattuk. Az pedig öröm, hogy a mérkőzés egyes szakaszaiban helyt is tudtunk állni az ETO ellen.

Ambros Martin: - A győzelem mindig fontos, így volt ez az alapszakasz utolsó meccsén is. Nem játszottunk igazán jól, de megszereztük a két pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!