Sport

2013.03.21. 08:32

Nézőpont: Címerezés

<em>„A név és a címer sérthetetlen! Ne merjetek hozzányúlni!” – így formált véleményt kifeszített drapériáján 2010-ben a debreceni B-közép a Loki Oláh Gábor utcai stadionjában</em>. <strong>Tamás Nándor jegyzete</strong>.

„A név és a címer sérthetetlen! Ne merjetek hozzányúlni!” – így formált véleményt kifeszített drapériáján 2010-ben a debreceni B-közép a Loki Oláh Gábor utcai stadionjában. Tamás Nándor jegyzete.Az apropó akkor is az volt, mint amiről a napokban adtunk hírt: van olyan törekvés – úgy hallani, elsősorban a város részéről –, hogy a DVSC jelképét modernizálják a nem is olyan távoli jövőben. A hírek szerint a címerből eltűnne az egykori vasutas jelkép, a „szárnyas kerék” és a színárnyalatok is megváltozhatnak.

Akik a változás mellett vannak, úgy vélekedhetnek, mivel idén átadják a Debreceni Labdarúgó Akadémiát, jövőre az új Nagyerdei Stadiont, itt az ideje a klub arculatváltásának is.

Tény, több külföldi és hazai egylet címere változott meg az utóbbi évtizedekben, a PSG-től a Real Madridon át az Újpestig jó néhány klub döntött úgy, hogy kisebb-nagyobb finomítás ráfér a logóra.

Viszont a Lokit tűzön-vízen át követő drukkerek túlnyomó része hallani sem akar az új köntösről, a cívisvárosi hagyományokra hivatkozva védi a DVSC címerét, véleményem szerint joggal. Mert van amikor meg kell hallanunk az idők szavát, de van, ami örök.


[poll id="347"]


Debrecen - A napokban szárnyra kelt egy igen meglepő hír, amely azóta is tartja magát a DVSC-TEVA szurkolói körében, miszerint a hatszoros magyar bajnok és ötszörös MK-győztes klub a közel jövőben alaposan megváltoztatja a címerét.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!