Sport

2013.02.04. 14:44

Nagyon-nagyon összeért a társaság Ináncson

A megyei III. osztály Encs csoportjában Ináncs SE gárdája áll az élen féltávnál.

A megyei III. osztály Encs csoportjában Ináncs SE gárdája áll az élen féltávnál. 2007. november 18. Ináncs – Nyírjes-Szirma 0-1, a megyei II. osztály Közép csoportjában. Bő öt éve tehát nem játszottak másodosztályú focimeccset az abaúji településen, 2008 tavaszán azért nem, mert az ináncsiak anyagi okok miatt visszaléptek a további bajnoki küzdelmektől. Azon esztendő őszén azonban már indultak a megyei III-ban, ahol az encsi csoportban az utolsó, tizedik helyen végeztek. Aztán javítottak, ötödik, hatodik, ötödik pozíció szerepel az évkönyvekben, pillanatnyilag pedig vezetik a pontvadászatot.

– Előzetesen az első három hely valamelyikére vártam a csapatot, örülünk, hogy így sikerült az ősz, de igazán boldogok akkor leszünk, ha ez így marad a végén is – jelentette ki Montvajszki Bertalan, az ináncsiak edzője-elnöke, aki megelőzte lapunk „Vállalnák- e...?” kezdetű kérdését, ugyanis így folytatta: – Mindent megteszünk majd, amit csak tudunk a megyei kettőért...

Lehet meríteni

A sportvezető ezt követően szóba hozta az utánpótlást is, mint merítési lehetőség, amiről sokszor, sok helyről csak annyit hallani, hogy nincs gyerek, probléma „összeszedni” egy korosztályos csapatot.

– Nálunk nem volt ezzel gond, mindig ki tudtunk állítani utánpótlás gárdát, mint ahogy Kiskinizs, Méra és Hernádvécse, megjegyezném, azt a bajnokságot is vezetjük – árulta el az ötvenes éveiben járó szakember. – Szerencsére elég bő a keretünk, a felnőttekhez húszan tartoznak, az utánpótláshoz huszonketten, lehet meríteni, a túlkorosak már megjárták a nagycsapatot. A helyiek és a máshonnan jöttek aránya is megfelelő, hiszen ennek a negyvenkét játékosnak a nyolcvan százaléka ináncsi, mások pereiek, encsiek, de azt tudni kell, hogy a helyi önkormányzat nem is segítene bennünket, ha ez felborulna, és mondjuk többen lennének a nem ide valók.

Ideális kor

Egy első helyhez nem elég a szürke átlag, nem árt, ha van valami plusz, több, mint, amit az ellenfelek nyújtanak.

– Én elsősorban annak tudom be a jó szereplésünket, hogy nagyon összeért a társaság – folytatta Montvajszki Bertalan. – A játékosok java a 20-30 éves korosztályhoz tartozik, ami ideális kor a fociban, a másik, hogy a srácok döntő többsége azóta itt van, amióta 2008 nyarán újjáalakultunk. Ez a társulat egészült ki a megyei II-ből visszaérkezettekkel, ketten Méráról jöttek vissza, egy Szalaszendről egy pedig Tállyáról. Ónodi Máté Csabát, aki eddig tizenötször volt eredményes a meccseken, Aszalóról igazoltuk vissza, ahol egy szezont töltött, jobbára az U19-ben. Az elnök-edző beavatta abba is lapunkat, hogy bár vannak egyéni gondjai, szeretné végigvinni a bajnokságot.

– Nem akarom cserben hagyni a fiúkat, akik bíznak bennem, én pedig bennük – szögezte le a tréner. – Elég jó segítőim vannak, értem ezalatt a vezetőséget, de köszönöm a támogatást annak a két-három vállalkozónak, aki mellettünk áll, továbbá az önkormányzatnak, ez sokat jelent a srácoknak.

Az ináncsiak dicsőséglistáját egy vereség rondítja, október 21-én Korláton kaptak ki.

– Hát, erre a mérkőzésre rossz visszaemlékezni – ismerte el az abaújiak elnöke. – Gólokkal kellett volna vezetnünk az első félidőben, rúgtunk három kapufát, ám egy jól eltalált távoli lövéssel ellenfelünk szerzett vezetést, majd középpályán elkövettünk egy hibát, a harmadik találatukba pedig a szél is belejátszott, no és az, hogy kinn állt a kapusunk. Csak szépíteni sikerült... Mindent összegezve megérdemelték a három pontot a hazaiak, akiknek a pályája kisebb, mint a miénk. A bajnokság egyébként még nem dőlt el, hiszen Hidasnémeti és Korlát is ott van a sarkunkban, előbbiekkel a negyedik tavaszi fordulóban vívjuk a rangadót. Viszont előtte és utána sem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy az úgymond könnyűnek tűnő mérkőzések lesznek a legnehezebbek, ez az ősszel is bebizonyosodott.

ÉM-MI


A gólszerzők

15 gólos: Ónodi Máté Csaba

12 gólos: Péter János

4 gólos: Pásztor Róbert, Glonczi Árpád

2 gólos: Füleki Csaba, Papp József, Zeher Ferenc, Gál Máté, Csizmár Attila

1 gólos: Staviarszki Csaba


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!