Sport

2013.02.07. 18:40

Márciusban már nyitnák az ernyőket

Ejtőernyőzés - Idén nyáron is lesz Kelet-Magyarország Kupa, ősszel pedig új rekordkísérlet.

Ejtőernyőzés - Idén nyáron is lesz Kelet-Magyarország Kupa, ősszel pedig új rekordkísérlet.Tavasztól őszig, szélcsendes hétvégeken jól mutatnak a színpompás ernyők a nyíregyházi légtérben. Ebben az időszakban minden lehetőséget kihasználnak a sportolásra a Nyírségi Ejtőernyős Klub tagjai, akik alig várják, hogy végre felzúgjon a jó öreg Ancsa motorja és kilépjenek az ajtaján, indulhasson a mámorító zuhanás, majd jöjjön a nyitás és a biztonságos földet érés.

- Az elmúlt szezont novemberben zártuk, a hónap elején itthon, majd egy kaposújlaki speedstar verseny volt az utolsó fellépésünk. Ezen hatfős alakzatot kellett minél gyorsabban megformálni, végül a középmezőnyben zártunk - kezdte visszapillantását az elmúlt esztendőre Figeczky Attila, a Nyírségi Ejtőernyős Klub vezetője és versenyzője.

– Azt követően megkezdődött a felszerelések karbantartása, azaz rendszeresen összejöttünk a repülőtéren. Januárban a törvényi előírásnak megfelelően megtartottuk a tisztújító közgyűlést, megbeszéltük az idei célokat. Ez vonatkozott a kiképzésre, a versenysportra, a rendezvényekre és a gazdasági tervekre. Jelenleg harmincketten vagyunk a klubban, tizenhatan bírunk olyan jogosítvánnyal, amellyel részt vehetünk hazai és külföldi versenyeken.

Önfenntartóan gazdálkodnak

– A kiképzés folyamatos, hiszen nagy hangsúlyt fektettünk az utánpótlás nevelésére, akik szeretnének megismerkedni ezzel a szép sportággal, azok bátran megkereshetnek bennünket hétvégenként a repülőtéren.- folytatta Figeczky Attila.

– Az idén is szeretnénk megmérettetni magunkat a nemzeti bajnokságokon és egyéb versenyeken. Bízom abban. hogy szállítunk majd szép eredményeket.

– Ami a rendezvénytervet illeti, ez az év sem múlhat el Kelet-Magyarország Kupa nélkül, a tervek szerint június második felében rendezzük meg immáron huszonnyolcadik alkalommal. Az augusztus huszadikai hosszú hétvégén egy ejtőernyős fesztiválnak leszünk a házigazdái.

– Ősszel lesz az újabb Big Way. Tavaly új, magyar légtérben felállított formaugró csúcsot értünk el. Sikerült egy negyvenhatos alakzatot összehozni, amivel egy tizenöt éves, negyvenötös rekordot javítottak meg Kaposújlakon. Végül negyven magyar, négy cseh és két szlovén sportoló alkotta a csapatot, az eseményt három videós rögzítette a légtérben.

A nagy alakzat, azaz a Big Way megépítésének Nyíregyházáról ketten voltunk részesei, Bárány László, és jómagam. A rekordkísérletet egy hosszú felkészülés előzi meg, ennek egyik fontos állomása lesz majd az augusztusi fesztiválunk.

– Ami a gazdálkodást illeti, önfenntartóak vagyunk. A Sportszövetségek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületétől kapunk támogatást, a városi önkormányzat pedig a repülőtér használatával segíti egész éves tevékenységünket. Bevételünk a tagdíjakból van, illetve a különböző rendezvényeken történő fellépéseinkből és támogatóktól. Az időjárástól függően március végén, április elején szeretnénk kezdeni a szezont, és hétvégenként várjuk az érdeklődőket a repülőtéren.- így Figeczky Attila.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!