Sport

2013.02.21. 15:10

Júliusban nyit a skate park

Nyíregyháza - Tavaly bezárt a gördeszkások, korisok, biciklisek és rolleresek számára épített park a városi stadionban, és mint ahogy arról augusztusban beszámoltunk, a korábban azt használó fiatalok által megfogalmazott, a terület megmentését szorgalmazó petíciót több mint ezren írtak alá.

Nyíregyháza - Tavaly bezárt a gördeszkások, korisok, biciklisek és rolleresek számára épített park a városi stadionban, és mint ahogy arról augusztusban beszámoltunk, a korábban azt használó fiatalok által megfogalmazott, a terület megmentését szorgalmazó petíciót több mint ezren írtak alá. Abban bíztak, hogy rövid időn belül újra megnyílhat a bicajos paradicsom, ám a skatepark korábbi helyéről elszállították az életveszélyessé vált elemeket. A napokban a cél érdekében összefogott szülők fordultak szerkesztőségünkhöz. Gönczi Veronika, akinek egyik fia a bmx kerékpározás szerelmese, azt mondja, nem lenne gond, ha a pályát, amit a stadionban lebontottak, nemcsak kivitték volna a Tiszavasvári útra, hanem fel is állítják, mert a fiatalok örömmel kibicikliznének oda is, csak hogy hódolhassanak szenvedélyüknek.

– De sajnos azóta csak az idő viszontagságai koptatják a pályát és nem a gyerekek. A pálya elbontása pillanatok alatt megtörtént, és ugyanilyen rövid idő alatt elkészült a műfüves pálya, de furcsamód egy meglévő elemekből álló pályát (ami valóban szorul némi felújításra, de nem hiszem, hogy megközelítené a focipályába ölt milliós összeget) mai napig nem sikerült felépíteni. A fiatalok a maguk kedvére, az egészségükért akarnak mozogni. Nem az a cél, hogy ne csavarogjanak, ne randalírozzanak, hanem értelmesen töltsék az idejüket? Nyíregyháza elég nagy város ahhoz, hogy legyen egy saját skate parkja, hogy a gyerekeinknek ne Miskolcra vagy Debrecenbe kelljen menniük, ha extrém sportolni szeretnének – mondta olvasónk.

Speciális szakértelmet kíván

– Az extrém sportpályát tavaly májusban kellett elbontani, mert életveszélyessé vált – reagált lapunk megkeresésére a NYÍRVV Kft. sajtószóvivője, Szabó Edina.

– Korábbi üzemeltetője elhanyagolta, a legalapvetőbb karbantartási munkálatokat sem végezte el, ezért nem kapta meg a park további bérleti jogát. A fenntartó célja, hogy minél hamarabb megnyithasson a helyreállított pálya, amely a tervek szerint a Fokos utcán épül majd fel. Május végére a NYÍRVV Nonprofit Kft. leaszfaltozza a létesítmény kialakításához szükséges 40x20 méteres területet. A skate park újjáépítése azonban speciális szakértelmet kíván, hiszen olyan extrém sportok helyszíne, melyek már önmagukban is balesetveszélyesek, ezért minden négyzetcentiméternyi burkolatnak, illesztésnek, élnek különös jelentősége van.

Tavaly decemberben a NYÍRVV Nonprofit Kft. ennek megfelelően szerződést kötött a pálya korábbi építőjével, a Hovi-Tech Kft.- vel, amely az új helyszínen helyreállítja és újra felépíti a skate parkot, így júliusban már ismét használhatják az extrém sportok szerelmesei. Az aszfaltozás, valamint a széttört elemek cseréje, a szétszakadt burkolat javítása, a festés és felújítás egyébként több mint 6 millió forintba kerül, melyet a NYÍRVV Nonprofit Kft. finanszíroz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!