Sport

2013.02.13. 21:14

Fél lábbal a négyben a DKSK

Szerda este Budapesten játszott Magyar Kupa-negyeddöntőt a Work Force-DKSK Miskolc női kosárlabda csapata.

Szerda este Budapesten játszott Magyar Kupa-negyeddöntőt a Work Force-DKSK Miskolc női kosárlabda csapata.Katona középtávolija jelentette az összecsapás első két pontját és egészen a harmadik perc végéig döntetlen maradt az állás. Raven két jó dobásához Szabó P. tett hozzá egyet, így a 6. percben 6-12-nél időt kellett kérnie a házigazdának. A DKSK-ban Fürtös érkezett Szabó P. helyett, majd kevéssel ezután Dubeit beküldte a pályára Peresztegi edző, Raven ült le erőt gyűjteni. Dupla annyi egysége volt a diósgyőrieknek, mint a fővárosiaknak (8-16), körülbelül ezt lehetett elvárni a meccstől előzetesen is. A Vasas azonban apró lépésekkel jött fel (12-16), éppen jókor érkezett Bukovszki büntetője, valamint Skoric 2+1-e.

A második negyedben Dubei mutatkozott be egy jól elengedett labdával, ám a tíz egységnyi előny hamar visszaállt ötre. Ravenék visszatornázgatták a különbséget, míg a budapestiek igyekeztek nem elengedni a Diósgyőrt. Müller két duplája arra késztette a miskolciak szakvezetőjét, hogy megosszon néhány tanácsot lányaival, mindezt 23-31-nél. A Vasasnál érkezett a parkettre a szezont még a DKSK-nál kezdő Fejes Fruzsina, aki (ekkor) nem tudott betalálni a gyűrűbe, azt megtették helyette mások, többnyire piros-fehérek, így két negyedet követően 38-27-re vezetett a DKSK.

Sikorát is beküldte

Mindkét oldalon több változtatással folytatódott a mérkőzés a pihenő után, az eredményt tekintve pedig úgy nézett ki, hogy lépegetett el ellenfelétől a Diósgyőr (29-44). Hibák után Raven talált be távolról, beírták neve mellé a hármast, 31-53-nál már a szétesés jelei mutatkoztak a házigazdán. Nem volt többre képes a Vasas a jobb játékerőt képviselő DKSK ellen, amelynél Sikorát is beküldte a küzdőtérre Peresztegi Nagy Ákos (41-59).

A záró felvonásra sem fordult ki sarkából a világ, a fővárosiak hozták, ami tőlük telt, míg Skoricéknál az volt a kérdés: formalitássá teszik-e már most a visszavágót? Ugyan húsz alá kúszott a Vasas (45-62), ami elég rövid ideig tartott csupán, gondoskodtak róla Reinerék. Az utolsó percben 51-77-nél időt kért a Vasas trénere, de ez már semmit sem változtatott a tényen, a sima miskolci sikeren.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Miskolcon.

ÉM-MI


JEGYZŐKÖNYV

MKB Euroleasing Vasas – Work Force-DKSK Miskolc

51-79 (12-20, 15-18, 14-21, 10-20)

Budapest, 100 néző. V.: Frányó, Vida, Hervay.

MKB Euroleasing Vasas: Pusztai (2), Katona (8), Bajnóczi (-), Mansare (10), Barnai (14). Csere: Koch (-), Hegedűs (-), Mányoky (3/3), Müller (8), Fejes (6), Gocsmann (-). Edző: Diósadi Deák Éva.

Work Force-DKSK Miskolc: Bukovszki (7), Skoric (11), Raven (20/3), Szabó P. (9), Sanford (9). Csere: Fürtös (4), Dubei (5), Reiner (11/3), Ocsenás (3), Sikora (-), Szabó B. (-). Edző: Peresztegi Nagy Ákos.

Diósdi Deák Éva: – Pozitív volt számunkra ez a mérkőzés, mert ez volt az első alkalom, amikor a Diósgyőr nem tudott rajtunk átgázolni. A kicsit gyenge végjátékot kivéve teljesen jó meccs volt, remélem, a lányok ezen az úton haladnak tovább.

Peresztegi Nagy Ákos: – Összességében, amit feladatként kitűztünk erre a mérkőzésre, azt meg tudtuk valósítani. Egy jó erős edzésnek fogtuk fel a meccset, hiszen tudtuk, hogy a Vasas milyen erőt képvisel. Bátran cserélhettem, nagyjából mindenki megfelelő időt tudott a pályán tölteni. Ami a viszonylag kisebb különbséget eredményezte, az a tizenkilenc eladott labda, ez az egy, amivel nem vagyok elégedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!