Sport

2013.02.07. 19:53

„Ennél jobbak leszünk a románok ellen”

Labdarúgás - A magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a románok elleni vb-selejtező főpróbáján Belekben.

Labdarúgás - A magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a románok elleni vb-selejtező főpróbáján Belekben.A március 22-én rendezendő, Románia elleni világbajnoki selejtező előtti utolsó felkészülési találkozóját játszotta a magyar labdarúgó-válogatott szerdán este a törökországi Belekben. Az Egervári Sándor által dirigált csapat az első félidőben szerzett Szabics-góllal vezetett a fehéroroszok ellen, ám a második etapban egalizáltak a beloruszok.

A magyar szövetségi kapitány szavai szerint élvezetes összecsapáson a DVSC-TEVA belső védője, Mészáros Norbert kezdőként kapott helyet, a labdarúgó a Naplónak mesélte elsőként a benyomásait.

Jó meccs

- Úgy vélem, hogy jó meccset játszottunk a fehéroroszokkal - kezdte mondandóját Mészáros.

- A találkozó a felkészülés szempontjából nagyon fontos volt a válogatott számára, főként annak a fényében, hogy sokkal több helyzetet dolgoztunk ki ellenfelünknél. Az iramra sem lehetett panasz és annak ellenére, hogy sajnos, modellezhettük a várhatóan zárt kapuk előtt megrendezett magyar-román meccset, a kint edzőtáborozó ETO- és DVTK-játékosoknak köszönhetően valamelyest hazai pályán érezhettük magunkat. Az ilyen felkészülési találkozóknak megvan persze a hátrányuk is, nehezebb felpörögnünk egy felkészülési meccsre, holott a nemzeti gárda címeres meze mindannyiunkat kötelez - figyelmeztetett Mészáros.

Több kell

A DVSC védelmének oszlopa önmagával sem egészen elégedett, véleménye szerint ennél csak jobb jöhet.

- Időnként kissé bizonytalan voltam, de ezt be lehet tudnom annak, hogy a felkészülés közepén vagyok, és eddig gyepen még nem volt alkalmam futballoznom. Igyekeztem a feladatomat elvégezni és amit a szövetségi kapitány kért tőlem, azt maradéktalanul végrehajtani. A Románia elleni összecsapás teljesen más lesz, nem mondok újat azzal, hogy célunk a győzelem. Hasznos volt a Fehéroroszország elleni meccs, de úgy vélem, ennél majd több kell, főként a helyzetkihasználás terén, hiszen azzal most is támadtak gondjaink.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!