Sport

2013.02.14. 13:12

A helyi értékekre építene az Ózdi FC

Ózd - Tokár Béla az új vezetőedző az NB III-ban sereghajtó fekete-fehéreknél.

Ózd - Tokár Béla az új vezetőedző az NB III-ban sereghajtó fekete-fehéreknél.Manapság egyáltalán nem kiváltság az ózdi futballcsapat kispadján ülni. A roppant nehéz anyagi helyzet és az NB III Mátra-csoportjában ősszel megszerzett hat pont túl sok reményre nem jogosítja föl a szurkolókat. Tokár Béla azonban mégis elvállalta az edzői pozíciót. Tizenhárom esztendő után tér vissza a fekete-fehérekhez, méghozzá elsősorban érzelmi okokból.

Érzelmi okok

- Elég váratlanul ért a felkérés, és nehezen szántam rá magam, hogy ismét szerepet vállaljak az ózdi labdarúgásban - nyilatkozta az Ózdi FC újdonsült trénere. - Az újonnan felállt elnökség tagjai azonban meggyőztek arról, hogy ismét érdemes itt dolgozni. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy már most azért kell ténykedni, hogy a jövő ütőképes csapatát kialakítsuk. Természetesen nem adjuk föl a tavaszi szezont, de valljuk be: túl sok esélyünk nincs arra, hogy az átszervezések miatti szűkített NB III-ban helyet tudunk magunknak szorítani. Éppen ezért most az a legfontosabb, hogy az ózdi és a környéken játszó labdarúgókkal felvegyük a kapcsolatot és a szűkös anyag lehetőségünk mellett megerősítsük a keretünket.

Az ősszel Ózdon szerepelt miskolci kontingensre már nem számíthat Tokár Béla, hiszen a klubnak jelenleg nincs olyan pénzügyi kerete, hogy ezeket a játékosokat eltartsa. A jövőben tehát az Ózdi FC a saját nevelésű, ózdiakra szeretne építeni. Jelenleg elég szűkös a fekete-fehérek kerete: Konyha Szabolcs, Füleki Csaba, Oltyán Zsolt, Sóskuti Balázs, Zimmermann Márió, Bodnár Attila és Jan Betik számít az első csapat játékosának. Az észak-borsodiak továbbá a Kazincbarcikával vették föl a kapcsolatot, néhány futballista kölcsönadása ügyében.

- Nagyon sok ózdi nevelésű labdarúgó játszik a környező csapatokban, alacsonyabb osztályban - folytatta Tokár Béla. - Természetesen már beszéltünk velük, de úgy fest, valamiért nem akarnak hazatérni. Ennek meg kell keresni az okát, és ismét vonzóvá kell tennünk az egyesületet. Ez persze nagyon nehéz, mert a csökkenő önkormányzati támogatás miatt jelenleg egyáltalán nem sikk Ózdon focizni. Az újonnan felállt elnökség azonban mindent el fog követni azért, hogy ezen a helyzetet valahogyan változtasson.

Hamarosan pótolnak

Az ózdi szurkolóknak bő egy hetet kell várniuk arra, hogy lássák a csapatot: a Mátra-csoport versenybizottsága ugyanis úgy döntött, hogy be kell pótolniuk a novemberben elmaradt MTK-tartalék elleni bajnokit. Az viszont kérdés, hogy milyen összeállításban lépnek pályára az ózdiak, hiszen az őszi keret már a múlté, és a szabály szerint csak azok játszhatnak a találkozón, akik az eredeti időpontban az Ózdi FC alkalmazásában álltak.

- Február 23-án kell kiállnunk, komoly fejtörést okoz számunkra a pótlás - jelentette ki Tokár Béla. - Hol? Kikkel? Vélhetően a legújabb edzőpályánkat lehet leghamarabb mérkőzésre alkalmassá tenni, és az ificsapatból fogjuk a felnőtteket feltölteni. Ebben a helyzetben ezt a bajnokit egy téli felkészülési meccsnek is felfoghatjuk.

ÉM-ME


Az Ózdi Football Club új elnöksége:

Murányi István (elnök), Munkácsi Tamás (ügyvezető, utánpótlás szakágvezető), Albert Csaba (elnökségi tag), Vas István (az önkormányzat által delegált elnökségi tag), Kovács Tamás, vállalkozó (elnökségi tag), Tokár Béla (elnökségi tag).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!