Sport

2013.02.20. 22:10

A DKSK utolsó tette: négy közé az MK-ban

A női kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját is megnyerte a Diósgyőr.

A női kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját is megnyerte a Diósgyőr.A női kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai, miskolci visszavágóját 28 pontos előnnyel várta a Work Force-DKSK Miskolc csapata az MKB Euroleasing Vasassal szemben, lévén egy hete ilyen különbséggel nyertek a fővárosban. A meccsnek tehát különösebb tétje nem volt, érdekessége viszont igen, mégpedig az, hogy a DVTK név visszavétele előtt álló diósgyőri kosárlabdacsapat, 22 év után ezen a meccsen búcsúzott el a sok dicsőséget hozott DKSK névtől, mozaikszótól.

A történelmi találkozó elejét megnyomta a hazai együttes, Bukovszki és Raven triplája után még egy sima akciókosár is esett (8-0). Aztán nem sokkal később, a harmadik percben Bozóki már csapata harmadik trojkáját szerezte. Ezt követően kiderült, hogy a Vasas nem csak statisztának jött, és miközben Peresztegi edző sokat cserélgetett, a fővárosiak lelkes játékkal jól tapadtak a hazaiakra az első negyed végéig (21-15).

A második játékrész eleje is a hazai gárdáé volt, és ennek köszönhetően 10 pont körüli különbségre állt be a meccs, de aztán perceken keresztül nem nagyon tudott ettől előrébb lépni a piros-fehér gárda. Egészen a 17. percig, amikor Bozóki triplája és Raven duplája után 40-25 állt az eredményjelzőn. És ehhez a negyed végéig további három egységet tudott hozzátenni a viszonylag jól védekező hazai együttes (43-25).

Fordulás után

A térfélcserét követően kezdő ötösével állt fel a DKSK, csakúgy, mint a Vasas, és hamar 20 pont lett a két együttes között (47-27). Aztán a következő percekben mindkét gárda elhibázott pár dobást, de előbb a hazaiak tértek vissza a jó útra (54-29), a vendégek edzőjének időt kellett kérnie a 25. percben. Azonban a pauza nem törte meg a fehér mezesek remek védekezését, a hazaiak nem nagyon engedtek tiszta dobóhelyzetet a Vasasnak, és a lepattanókat is szorgalmasan összeszedegették és harminc pont fölé növelték előnyüket (63-32).

Az ultrák, ahogy az első három negyedben, így az utolsóban is kitettek magukért, szakadatlan biztatásuk közepette két hazai fiatal, Sikora és Szabó B. is belekóstolhattak a meccsbe és ezzel együtt a győzelem ízébe. Az összecsapáson a Diósgyőr magabiztosan nyert, és jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe, illetve jó főpróbát tartott egy másik négyes döntő, a hétvégi, brnói Közép-Európa Liga Final Fourja előtt, szépen búcsúzva ezzel a DKSK névtől.


JEGYZŐKÖNYV

Work Force-DKSK Miskolc – MKB Euroleasing Vasas

81-45 (21-15, 22-10, 20-7, 18-13)

Miskolc, 400 néző. V.: Gál J., Fodor A., Rácz Zs.

Work Force-DKSK Miskolc: Bukovszki (10/6), Raven (11/3), SKORIC (13/3), Bozóki (7/3), SANFORD (9). Csere: Szabó P. (8), Reiner (6), Fürtös (6/6), Dubei (10), Ocsenás (1), Sikora (-), Szabó B. (-). Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

MKB Euroleasing Vasas: Pusztai (6), Bajnóczi (-), Katona (1), Mansare (12), BARNAI (15). Csere: Hegedűs (-), Mányoky (3/3), Koch (2), Fejes (4), Müller (2). Vezetőedző: Diósadi Deák Éva.

Peresztegi Nagy Ákos: – Amit a vezetőség a szezon előtt célként a csapat elé kitűzött, azt ma teljesítettük, a harmadik fronton is. Innentől kezdve azon dolgozunk, hogy az eddigi eredményeinket megfejeljük.

Diósadi Deák Éva: – Nem hiszem, hogy egy ilyen 40 pont körüli meccsen a játékvezetőknek segíteniük kellene a DKSK-t. Egyébként pedig gratulálok a Diósgyőrnek a továbbjutáshoz.

A négy közé jutott: a Work Force-DKSK Miskolc kettős győzelemmel, 160-96-tal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!