Sport

2013.01.20. 12:33

Kezükben volt a győzelem

Már tizenhat ponttal is vezetett a Factum, mégis kikapott.

Már tizenhat ponttal is vezetett a Factum, mégis kikapott.

Meglehetősen intenzív első félidőt láthatott a mérkőzés a feljavulóre kilátogató debreceni, valamint tiszaújvárosi közönség. Az első húsz percben a vendégekre triplaeső hullott, a hajdúságiak ugyanis szédületes, 11/14-es mutatót produkáltak ebben a periódusban a hárompontos vonalon túlról. Ezzel a dobóformával nem tudtak lépést tartani a zalaiak, így a vendéglátók szép fokozatosan elléptek ellenfelüktől. A második negyedben már tizenhárom egységnyi is volt a különbség a két gárda között, amit természetesen nem nézhetett tétlenül Völgyi Péter, a vendégek szakvezetője, hanem időkéréssel próbált rendet teremteni szétzilált csapata sorai között. Bizony jó érzékkel nyúlt bele a találkozóba az egerszegiek mestere, hiszen összekapták magukat a kék-fehérek, míg a másik oldalon kicsit megtörte a lendületet az egy perces kényszerű pihenő, Cseh Györgyék kizökkentek a ritmusból, ennek eredményeképpen öt pontra visszakapaszkodott a ZTE, végül 49-42-es hazai vezetésnél vonultak szünetre az együttesek.

Fordulás után debreceni kosarakkal folytatódott a találkozó, és a negyed derekára megnyugtató, tizenhat pontos hajdúsági fórt mutatott az eredményjelző. Deja vu érzése lehetett a tiszaújvárosi csarnokban helyet foglalóknak, ugyanis a hátrányt látva újabb zalai időkérés következett, mely ismét kék-fehér feltámadást eredményezett, emiatt hirtelen hat pontra közelítette meg Helmecziéket a dunántúli csapat. Remélhettük, hogy az eddigi forgatókönyv alapján ismét magára talál a Factum, de sajnos az utolsó negyedben megtorpant a vendéglátó, már a triplák sem ültek, ennek, és feljavuló játékának köszönhetően átvette a vezetést a ZTE, melyet meg is őrzött a lefújásig. Fájdalmas vereség ez, hiszen sokáig a kezében tartotta a mérkőzést a hazai gárda, de a lefújás előtti öt perces rövidzárlat végzetesnek bizonyult, így a cívisvárosi együttes továbbra is a mezőny hátát kénytelen nézni.

NBI. A 17. forduló, Tiszaújváros

Factum Sport Debrecen - Zalakerámia-ZTE KK 74-79 (30-20, 19-22, 17-18, 8-19) 

Vezette: Földházi T., Hegedűs T., Sallai I. (Bukta)

Factum: Helmeczi 8/3, SMITH 17, STAFFORD 23/15, Izzo -, Cseh 10/6 Csere: Kovács I. 11/9, Pék 5/3, Vas -, Varga – 

Vezetőedző: Jason Okrzesik

ZTE: Copeland 16/6, Hudson 9/3, Gáspár 9/3, Baki 5/3, SIMOVICS 21 Csere: Puszta 2, KOVÁCS Á. 12/6, Borszéki 5/3, Vertetics –

Vezetőedző: Völgyi Péter

Kipontózódott: Smith (33. perc)

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!