Sport

2013.01.23. 14:32

Jól forgatták pengéiket a debreceni vívók

Debrecen - Két kontinensen is pástra léptek a hajdúsági versenyzők.

Debrecen - Két kontinensen is pástra léptek a hajdúsági versenyzők.Mozgalmas hét végén vannak túl a DHSE-PMD vívóklub tagjai. Két kontinensen is megmérették magukat a pengeforgatók, akik remek teljesítményeiknek köszönhetően több szép érmet is kirakhatnak a Békessy Béla vívócentrum vitrinjeibe.

Szombat reggel Debrecenbe szerepelt a magyar, a szerb és a román tőrvívás színe-java a 12-13 évesek számára kiírt Fülöp Mihály Emlékversenyen. – A kétnapos viadalon a klub fiatal tőrözői közül kilencen is pástra léptek. A gyerekek többségének ez volt élete első versenye, amin nagyszerűen helyt álltak és értékes tapasztalatokkal lettek gazdagabbak – nyilatkozta Serra György a klub ügyvezető igazgatója.

Hárman a négy között

Szombat este a nagy hagyományoknak örvendő Békessy Béla Emlékverseny is rendezték meg, párbajtőr fegyvernemben. A férfiak és a nők küzdelmeiben is debreceni ezüstéremnek tapsolhattak a jelenlévők. A lányoknál 3 debreceni versenyző is bejutott a legjobb négy közé, ahol Sárkány Barbara a döntőben 15-14-es vereséget szenvedett a román Benea-tól.

Férfi párbajtőrben Perecz Patrik végzett a hatodik helyen. A döntőben Serra Solt kiélezett küzdelemben, szintén 15-14 arányban maradt alul a román bajnok Timoce-val szemben.

Pártos Zsófia vasárnap lépett pástra a mödlingi junior világkupán, ahol a szerencsével ezúttal hadilábon állt. A csoportkörök alatt három asszójában is 5-4-es vereséget szenvedett.

A kardozók is leporolták a hétvégére a fegyvereiket. A kanadai Montrealban megrendezett Québec tartományi válogatón indult a debreceniek kanadai idegenlégiósa, Morgan Marcoux egész napos jó teljesítménye a közel ötven fős mezőny nyolcadik helyére volt elég.

HBN


A debreceni eredmények

Békessy Béla Emlékverseny

Férfi Párbajtőr:

2. Serra Solt6. Perecz Patrik

Női Párbajtőr:

2. Sárkány Barbara

3. Major Petra

4. Mezei Dóra

5. Babinszki Dorottya

7. Gombos Tünde

8. Fedor Tamara

Compétitions provinciales des circuits VétéransAnjou Montréal, Québec

Férfi kard:

8. Morgan Marcoux

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!