Sport

2013.01.27. 13:52

Esélye sem volt a Factumnak

Szombat este Pakson nem volt egy súlycsoportban a két együttes.

Szombat este Pakson nem volt egy súlycsoportban a két együttes.

Nem igazán hozta lázba a helyi szurkolókat a hajdúságiak vendégjátéka, hiszen jóindulattal fél ház előtt rendezték meg a Atomerőmű SE-Factum Sport Debrecen első osztályú férfi kosárlabda összecsapást a paksi sportcsarnokban.

Ha voltak is reményei a mérkőzéssel kapcsolatban, azokkal már a találkozó elején kénytelenek voltak leszámolni a vendégcsapat hívei, hiszen csupán az első negyed feléig tartotta a lépést a tolnaiakkal a Debrecen, aztán egy öt perces cívis kosárcsendet kihasználva tizenhárom ponttal megugrottak a dunántúliak.

A második játékrészben is folytatódott a hajdúsági vesszőfutás, a Paks gyorsan játszva, könnyű kosarakat szerezve gyakorlatilag a félidőre eldöntötte a találkozót. (54-21)

Idegenbeli siker nélkül

A nagyszünet után sem változott sokat a játék képe, a Factum továbbra is kereste önmagát, míg az ASE örömjátékot bemutatva szórakoztatta a tolnai publikumot.

Az utolsó negyedben a hazaiaknál már a cseresor játszott, Helmecziék becsületére legyen mondva ezt a tíz percet legalább döntetlen hozták, de így is kiütés lett a vége. Az Atomerőmű folytatta kiváló otthoni sorozatát, míg a hajdúságiak továbbra is képtelenek idegenben bajnokin győzni. 

A tények

NB I. A 18. forduló

Atomeromű SE - Factum Sport Debrecen 104-60 (19-6, 35-15, 29-18, 21-21)

Paks, ASE Sportcsarnok, 600 néző, v.: Farkas G., Gelencsér Gy., Vida B. (Parádi)

Atomeromű SE: L. WIilliams 9, Levy 13, VOJVODA 18/9, KÁMÁN 18/18, Tóth - Csere: Kovács 10, Kerpel-Fronius 2, EILINGSFELD 19/3, Idlet 11, Czinger 4

Vezetőedző: Enrique Gutierrez Garcia

Factum: Helmeczi 4, SMITH 23, Stafford 14/6, Izzo 2, Cseh - Csere: Vas 5, Kovács 7/3, Pék 2, Benőcs 3/3

Vezetőedző: Jason Okrzesik

Kipontózódott: Izzo (35. p)

HBN-MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!