Sport

2012.12.16. 19:55

Három szép, egy csúnya szett

Miskolc - Vasárnap este hazai környezetben lépett pályára az Albrecht-Miskolci VSC-MISI NB I-es női röplabdacsapata.

Miskolc - Vasárnap este hazai környezetben lépett pályára az Albrecht-Miskolci VSC-MISI NB I-es női röplabdacsapata.Jól kezdett a hazai gárda és az első technikai időig 8-4-es vezetést szerzett. A vendégek enerváltak voltak, több leütésük is a hálóban kötött ki. Szajkó és Kovács remekül sáncolt, Szabó ejtéssel jeleskedett és amikor Kovács bombája a padlóra vágódott, már 14-4-re ,,ment" az MVSC. Rédeinek is több jó megmozdulása hozott pontot a zöld-fehérek konyhájára (16-5) és innen már nem volt megállás: az első játszma bezsebeléséhez mindössze húsz percre volt szüksége a Toma-lányoknak.

Fordulat

A második szakasz, az elsőben látott hazai fölény után, nem várt fordulatot hozott. Csarkó ,,kancsal" szervája, Szabó B. hálóba ütött labdája és Kovács pontatlan ütése után 6-9 volt az állás. Ekkor Sitkey megnyitásaiból pontokat termeltek a hazaiak, akik 10-10-re alakították az állást. Innentől kezdve a fővárosiak jeleskedtek, akik két pontos előnyt szereztek (14-16). Az MVSC azonban hat pontot csinált zsinórban és 20-16-nál már mindenki biztos volt a második szett megnyerésében. A kocka azonban megint fordult (20-21) és Toma Sándor időkérése sem segített 22-22­-nél, így egyenlő állásről vágtak a csapatok a harmadik játszmának.

Hajrápontokkal

A folytatásban 11-11-es, majd 18-15-ös állás alakult ki. Nem volt magas színvonalú a játék, a látványos elemeket technikai hibák és szerencsés poénok vegyítették. A hajrát hozták a zöld-fehérek, akik így úgy vágtak a negyedik szettnek, hogy megnyerésével a meccset is hozzák. Ebben különös jelenetek is akadtak: Szabó B. egyik nyitása például másodpercekig gondolkodott a háló tetején, amíg átesett és a parketton landolt. 20-17-nél Rédei remek ejtését tapsolta meg a publikum, aztán a nézők idegeivel játszott az MVSC, de 24-22 után Szabó B. feltette az i-re a pontot.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Albrecht-MVSC-MVSI - BSE

3:1 (12, -23, 18, 22)

Miskolc, 100 néző. V.: Vígh, Pátkai-Katona.

MVSC: Csarkó, Sitkey, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Jobbágy (liberó), Szilvási, Kiss V., Vezetőedző: Toma Sándor.

BSE: Bleicher, Nagy B., Sólyomvári, Rácz, Szabó K., Kiss V. Csere. Tóth R. (liberó), Timár, Türmer, Haruczi. Vezetőedző: Ratimovszky Károly.

Toma Sándor: - Örülök, hogy nyertünk. A jövő évben nehezebb sorozat vár ránk, addig azonban összerázzuk magunkat és várhatóan stabilabb játékot nyújtunk majd.

Ratimovszkí Károly: - Gratulálok a Miskolcnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!