Sport

2012.11.19. 21:10

Tóth Adriánról szólt a hétfő este

Miskolc - A jégkorong Mol Liga 23. fordulójában hétfőn este tévés meccset játszott a Miskolci Jegesmedvék gárdája.

Miskolc - A jégkorong Mol Liga 23. fordulójában hétfőn este tévés meccset játszott a Miskolci Jegesmedvék gárdája.Ezúttal a szokottól némileg kevesebben látogattak ki a jégcsarnokba, ennek okai között megemlíthetjük az élő adást és a hétfő esti forduló sem szurkolóbarát időpont.

A Macik második számú kapusa ezúttal nem Gyenes volt. A portás ugyanis kisebb sérülést szenvedett, hétfőn délelőtt egy korong a nyakán találta, így a sárga-feketék a 17 éves Kiss B.-t nevezték a helyére.

Álmosan játszottak

Újpesti lövéssel kezdődött a mérkőzés, Budai K. azonban a szokott módon hárított, úgy kapta el a korongot, mint a madár a legyet. A másik oldalon Pleszkán is bizonyította jó formáját, többször jó érzékkel avatkozott a játékba. A 6. perc végén azonban már tehetetlen volt: a közelmúltban újra Miskolcra érkezett Tóth A. lövésével szemben tehetetlen volt (1-0). Ezután elcsorgott egy hazai emberelőny, bár annak letelte előtt nem sok hiányzott ahhoz, hogy Tóth A. ismét a hálóba találjon. A 11. percben Maklári és Szajbert is önfeláldozóan vetődött a korong útjába, s a játék megszakításakor mindketten fájdalmas arccal korcsolyáztak le a pályáról. Később a fővárosiak kihasználták Szirányi B. kisbüntetését és Sommer révén meglepetésre egyenlítettek (1-1). Dubekék álmosabban korongoztak a szokottól, az is lehet, hogy nem vették komolyan a tőlük sokkal gyengébb képességű játékosokkal rendelkező lila-fehéreket. A 16. perc hozta meg a Jegesmedvék második találatát: Tóth A. kapott remek átadást és minden kompromisszum nélkül, 4 méterről, kapásból zúdított Pleszkán ketrecének bal oldalába (2-1).

Mesterhármas

A második harmadot Szirányi D. tiszta helyzetből leadott közeli lövése vezette be, majd a 22. percben Tóth A. a levegőből ütötte a korongot a kapuba (3-1), aztán mindössze 31 másodperc telt el, amikor a hálót szenzációsan érző Tóth A. újabb találatával mesterhármast produkált (4-1). A miskolci jéghokiéletet évtizedek óta jól ismerők sem emlékeznek a székesfehérvári vendégmunkás bravúrjához hasonlóra: a hatvan perc alatt négy Maci-gól is a nevéhez fűződött. A 39. percben Pichler gondoskodott arról, hogy az első harmadhoz hasonlóan a második és 2-1-es hazai eredménnyel záruljon.

Az utolsó húsz percben az volt a kérdés, hogy a miskolciak nagyobb sebességre kapcsolnak-e - a papírforma ugyanis négytől sokkal több Maci-gólt ígért. A 42. percben Németh P. gáncsolásért került két percre a büntetőpadra, a fórt pedig Atkinson váltotta be (5-2). Öt perccel később Dubek már csak Pleszkánnal állt szemben, felnézett, látta, hogy üresen tátong a kapu bal oldala, de lövésével egy métert tévedett. Sportszerű volt a találkozó, alig akadt kiállítás, s amikor Popovics ült ki, csapata bravárt szállított: Nagy K. emberhátrányból zúdította Pleszkán kapujába a játékszert (6-2). Ezt követően Szirányi B. késleltette a játékot, jutalmul kapott is két percet, de ezt a Kehler-legénység gond nélkül kivédekezte. A hajrában egyik csapat sem nagyon csipkedte magát, de az eredmény mégis változott: Dubek szállította a hetediket (7-2). A Miskolci Jegesmedvék csapata négy nap alatt harmadik sikerét aratta és ezért természetesen vastapsot kapott a publikumtól.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék – Újpesti TE

7-2 (2-1, 2-1, 3-0)

Miskolc, 800 néző. V.: Haszonits, Wolf, Soós, Kormos.

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – Láda B., Hegyi, TÓTH A. 4, FODOR (3), NAGY G. (4) – Cowan, Atkinson 1, Saluga (2), DUBEK 1 (1), Rafaj – Orosz, SZIRÁNYI B. (2), Nagy K. 1, Szilágyi, Smith – Ritó, Popovics, Czuba, Wéber (1), Miskolczi – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Tim Kehler.

Újpesti TE: Pleszkán – Sommer 1, Zalavári, Kovács V. (1), Szirányi D. (1), Pál Z. – Bereczki, Dorner, Németh P., Szajbert, Virág – Kukucska, Maklári, Ódry (1), Farkas L. (1), Pichler 1 – Meretei, Jankovics, Dömötör, Hajek (kapus). Vezetőedző: Ancsin János.

Kiállítások: 16, ill. 10 perc.

Tim Kehler: - Sorozatban ez volt a negyedik győzelmünk, úgy látom, kezd összeállni a csapat. A Dunaújváros és az Érsekújvár legyőzése után egy kicsit nehéz volt magasan tartani a fordulatszámot, de megoldottuk. Budai kitűnően védett, Tóth Adrián négy gólja magáért beszél, de az egész csapat remekül ment ma is. Most öt idegenbeli mérkőzés jön, ezek lesznek az igazi tesztmeccsek, hogy hol tartunk a csapatépítésben.

Ancsin János: - A nagyon megerősített Miskolc ellen nem vallottunk szégyent. Három meccset játszottunk 5 hátvéddel, és mára elfáradtunk, emiatt nem tudtuk szorossá tenni az eredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!