Sport

2012.11.08. 11:02

Sok hűhó egy NB III-as bajnoki miatt

Az MTK különböző indokok miatt lemondta az ózdi vendégjátékát, de az ügy még nem ért véget.

Az MTK különböző indokok miatt lemondta az ózdi vendégjátékát, de az ügy még nem ért véget.A labdarúgó NB III-ban a múlt hét végén elmaradt az Ózdi FC - MTK tartalék összecsapás, mert a fővárosi-kék fehérek nem utaztak el a mérkőzésre. Előzetesen azért kértek volna időpont módosítást, mert a fiatalok szerették volna megtekinteni a Hungária körúton megrendezett örökrangadót. Az Ózdi FC azonban ebbe számos indok miatt nem egyezett bele. A játékosok a munkahelyi elfoglaltságot már a hivatalos sorsoláshoz igazították, ráadásul az MTK által preferált vasárnapi időpontban országos kerékpáros versenyt bonyolítottak le az ózdi stadionban.

Időközben a kék-fehérektől négy játékost behívtak az U19-es válogatott keretbe, ami ebből a szempontból is kapóra jött a klubnak. Az MTK ezután hivatalosan is kezdeményezte az MLSZ felé, hogy a korosztályos nemzeti csapat érdekeit figyelembe véve, halasszák el az ózdi fellépésüket. A versenyszabályzat azonban egyértelműen kimondja, hogy felnőtt mérkőzéstől utánpótlás kötelezettségek miatt nem lehet távol maradni.

Normális esetben 3-0

Az ügy egyértelműnek látszik, a vendég csapat nem állt ki, így a bevált gyakorlatnak megfelelően a három bajnoki pontot, 3-0-s gólkülönbséggel az ózdiaknak kellene jóvá írni. A Mátra-csoport versenybizottsága rövid időn belül kétszer is tárgyalta az ügyet. Először nem adtak helyt az MTK kérelmének, utána viszont elrendelték a mérkőzés újrajátszását. Ebbe viszont már az Ózdi FC nem nyugodott bele, és hivatalos levélben kérte az illetékeseket, hogy állítsák vissza a találkozó eredeti időpontját. Válasz nem érkezett, az MTK nem utazott, a mérkőzés elmaradt.

Információink szerint a versenybizottság futballnyelven szólva tovább passzolta a labdát, egészen az MLSZ-ig. Úgy tudjuk, hogy egyenesen a szövetség elnöke, Csányi Sándor dönt majd az ügyben. Ha mindez igaz, akkor hamarosan várható „valamilyen” fejlemény az ügyben.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!