Sport

2012.11.08. 22:37

DVTK vs. Pécs - Nézzük együtt: Kulcsmérkőzés lesz az elnök szerint

Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg Balázs Andrást, a megyei foci igazgatóság elnökét, aki megígérte, együtt nézzük.

Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg Balázs Andrást, a megyei foci igazgatóság elnökét, aki megígérte, együtt nézzük.A diósgyőri labdarúgócsapat pénteki, Pécs elleni bajnokiján is jelen lesz Balázs András, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának elnöke, aki a következőket fogalmazta meg a mérkőzéssel kapcsolatban:

– Úgy vélem, hogy volt egy megtorpanása bajnokság közben a DVTK-nak, ez alatt a Kaposvár elleni hazai vereséget értem. Az a találkozó egy tipikus kötelező hazai győzelem volt, ami viszont nem jött össze. Éppen ezért lélektanilag nagyon fontos, hogy legutóbb, Kecskeméten jó játékkal döntetlent ért el a csapat. Mert ez alapot teremtett ahhoz, hogy megfelelő mentális állapotban legyenek a játékosok a mostani meccs előtt, és hogy a hazai mérkőzéseken megszerezhető pontok begyűjtésével a célok elérése, a bajnokságban a legjobb hat közé kerülés reálissá váljon. Az biztos, hogy a Pécs elleni bajnoki nehéz csata lesz, hiszen a baranyai gárda sincs jó helyzetben. Ott a szakvezető és a tulajdonos harmonikusnak nem nevezhető kapcsolata okozhat feszültséget, egy olyan szituációban, aminek a klubházon beléül kellett volna maradnia, hiszen az, hogy a két fél a sajtóban üzenget egymásnak, nem tesz jót nekik.

Persze furcsa ügyből akadt Diósgyőrben is, én ilyennek tartom Rudolf Gergely esetét, akinek immár sokadszor módosították a bemutatkozása várható időpontját. Emiatt van vele kapcsolatban egy felfokozott várakozás a közönség részéről, ami nem feltétlenül segíti a csatár visszatérését, majdani remélt sikerességét. De, ahogy a legtöbben, így én is bízom benne, hogy előbb utóbb játszani fog, és klasszisához mérten fog szerepelni. Ezzel akár plusz nézőket csábíthatna ki a stadionba, és nem a fizetésével foglalkoznának az emberek, hanem a játékával, a góljaival.

Arra a kérdésünkre, hogy milyen eredményre számít a mostani meccsen, az elnök így felelt:

– Mivel erős nyomás alatt fog játszani a Pécs is, valószínűleg ideges hangulatú, nagy küzdelem fogja jellemezni a találkozót. De szerintem a jobb erőkből álló hazai csapat, a közönség támogatásával, megszerzi a lélektanilag fontos három pontot. Ez pedig nagy pluszt adhatna a hátralévő mérkőzésekre. Mivel több játékos is menet közben érkezett Diósgyőrbe, és emiatt Sisa Tibor vezetőedző az ősz folyamán végig nehéz helyzetben volt, és van is, igazából a tavasz lehetne az ő igazi értékmérője, hiszen a téli szünetben a saját elképzelései alapján formálhatná, alakíthatná a csapatot. Úgy vélem, hogy ez egy kulcsmérkőzés lesz, hiszen nagy motivációt adhat egy győzelem, és nem mellékesen, nyugalmat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!