Sport

2012.11.20. 09:16

DVTK: fejenként kétszázezer?

Az ügyvezető már lezártnak tekinti a büntetést, amely információink szerint ultimátum volt.

Az ügyvezető már lezártnak tekinti a büntetést, amely információink szerint ultimátum volt.

Csak pár másodperc hiányzott a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának ahhoz, hogy megszakítsa hetek óta tartó nyeretlen bajnoki sorozatát (a múlt hét pénteki meccs előtt két vereség után két döntetlent értek el a piros-fehérek), ám a legutóbbi, október 5-i, MTK ellen megnyert csata után ezúttal sem érezhették a győzelem ízét. Ugyanis Pápán hiába vezetett az első félidő vége után két góllal a Diósgyőr, a három kiállítást követően, nyolc emberrel a 94. percben kapott góllal döntetlenre végződött az idegenbeli meccs. Ami nem csak azért fájó a csapat számára, mert ez azt jelenti, hogy a bajnoki fél táv alatt egyetlen egyszer sem tudott nyerni a Diósgyőr házon kívül (a 2011/12-es évad őszén ez egyszer, a 15. fordulóban, 2011. november 5-én összejött: Vasas – Diósgyőr 2-3), hanem azért is, mert lapunk értesülése szerint ezzel az ultimátum ideje lejárt.

A büntetés

Mint arról korábban beszámoltunk: a 2012. október 27-én lejátszott Diósgyőr – Kaposvár (0-1) bajnoki után a klubvezetés úgy döntött, hogy vereség miatt pénzbüntetéssel sújtja a csapat minden tagját. Az ominózus meccs után négy nappal később hozott döntésről ennél sokkal többet nem árult el akkor Dudás Hunor, így a pénzbüntetés mértékét firtató kérdésünkre sem válaszolt.

Az Észak-Magyarország azonban azóta úgy értesült, hogy a csapat akkor egy felfüggesztett, vagy ha így jobban tetszik, kilátásba helyezett pénzbüntetést kapott, amelynek elkerülésére akkor lett volna lehetősége, ha a Kaposvár utáni, ebben az évben hátralévő öt bajnokin legalább tíz pontot szerez. Nos, ebből nem lett semmi, ugyanis sem Kecskeméten, sem a Pécs elleni hazai találkozón nem futotta többre az egy pont megszerzésénél a DVTK-tól és ahhoz, hogy az ultimátumot elkerülhessék, Pápán nyerni kellett volna. Mint tudjuk, ez nem jött össze, vagyis az őszi utolsó öt meccsre előirányzott tíz pont már nem összegyűjthető. Lapunk úgy tudja, ez azzal egyenlő, hogy a pénzbüntetés egészen biztosan életbe lép és a keret minden tagja, beleértve a játékosokat, edzőket is, fejenként 200-200 ezer forinttal kevesebbet fognak kapni a következő havi kifizetéskor, vagyis mintegy 5 millió forintos összeg marad a klub kasszájában.

– Már lezártuk ezt a büntetéses dolgot – mondta ezzel kapcsolatban hétfőn Dudás Hunor, a DVTK ügyvezetője, aki röviden még hozzáfűzte: – Az év hátralévő részében még fontos feladatok várnak ránk, két bajnoki összecsapás, két Magyar kupa-találkozó, ezzel szeretnénk foglalkozni, erre koncentrál mindenki, én is, a stáb is, a játékosok is.

ÉM-BCS,MI


Ahogy arról korábban hírt adtunk, a szerdai napon a Diósgyőri VTK-t működtető gazdasági társaság ügyvezetője, Dudás Hunor találkozott és szót ejtetett Sisa Tiborral, DVTK NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzőjével a múlt szombati Kaposvár elleni bajnokin elszenvedett 1-0-ás vereség miatt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!