Sport

2012.11.14. 15:04

DKSK: Alapszakasz felező, merőleges nélkül

A tanulópénzt megfizették, a legutóbbi bajnokin átárazta magát a DKSK-Miskolc.

A tanulópénzt megfizették, a legutóbbi bajnokin átárazta magát a DKSK-Miskolc.A bajnoki alapszakasz felénél jár a DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata. Az eddig eltelt időszakról beszélgettünk az élvonalbeli együttes vezetőedzőjével, Peresztegi Nagy Ákossal.

- Öt győzelem és négy vereség a jelenlegi mutatójuk. Ilyesmire számított a bajnoki nyitány előtt?

Peresztegi Nagy Ákos: Amikor elkezdődtek a bajnoki küzdelmek a két pécsi csapat játékerejét nem ismertük, ezért nem lehetett belőni, hogy hová lehet eljutni az alapszakasz felére. De nagyjából ott vagyunk, ahol lennünk kell, igazán csak az egyik pécsi együttes, a PINK elleni meccs miatt van bennem hiányérzet. A tőlük elszenvedett vereség fájó, de hagy tegyem hozzá: ezzel együtt is célon belül vagyunk, akárhogy is nézzük a tabellát az első hatban található a DKSK.

- De most már tisztán látszik, hogy kik az igazi riválisaik...

Peresztegi Nagy Ákos: Három részre lehet osztani a mezőnyt, a két euroligás csapat, a Sopron és a Győr felfelé lóg ki, őket követi egy négyes, aminek mi is tagja vagyunk, a két pécsi csapattal, és az egerszegiekkel együtt, az alsóházba a Vasas, a Cegléd és a BSE sorolható, és ez utóbbi hármas és a mi négyesünk között van a Szekszárd, akik képesek lehetnek legyőzni a mi kvartettünkbe tartozókat, ezért rájuk nagyon oda kell figyelni. Ezért lesz számunkra rendkívüli jelentőséggel bíró összecsapás, a jövő heti, szekszárdi bajnokink.

- Említette, hogy a PINK elleni meccsel kapcsolatban van hiányérzete. Csak azzal? A Győr elleni hazai bajnokit is ehhez hasonlóan, a végjátékban bukták el...

Peresztegi Nagy Ákos: Így van, és a zalaiak ellen is szoros meccsen kaptunk ki, vagyis ha ezeket a kiélezett csatákat a magunk javára tudtuk volna fordítani, akkor most 8 győzelemmel és 1 vereséggel állnánk. De ez túl szép és talán csalóka is lenne ahhoz képest, ahol most a csapatépítés során járunk. Több helyről érkeztek a játékosok a szezon előtt és sok közös videózás, beszélgetés van már mögöttünk a parkettán elvégzett munka mellett, de én csak a legutóbbi meccsen, a PEAC elleni bajnokin éreztem azt, annak is a második félidejében, hogy ez az amire igazán képesek vagyunk. Ezen a meccsen átszakadt a gát, a játékosok ekkor éreztek rá, hogy milyen minőségű munka kell ahhoz, hogy ne csak a beszéd szintjén legyünk jó csapat, hanem tettekkel is. A Győr, a ZTE és a PINK elleni vereségek egy csapatépítésnek a velejárói, mondhatni tanulópénzek. Ezeket megfizettük, viszont a legutóbbi meccsen az eddigiekhez képest átáraztuk magunkat. Azóta az edzések is sokkal jobbak, pedig eddig sem panaszkodhattam a lányok hozzáállására. A csapategység, a jó közösség már korábban kialakult, de ez a győzelem nagyon sok további pozitívumot hozott és hozhat is még.


Az interjú teljes szövegét a csütörtöki Észak-Magyarországban lehet elolvasni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!