Sport

2012.11.06. 21:25

DKSK: Adria Ligás ellenfél ellen

Miskolc - Szerdán 17.30-tól DKSK-Miskolc – PEAC-Pécs női kosárlabda mérkőzés a sportcsarnokban.

Miskolc - Szerdán 17.30-tól DKSK-Miskolc – PEAC-Pécs női kosárlabda mérkőzés a sportcsarnokban.Legutóbbi találkozóját (a Bácsbasket ellen) három ponttal elveszítette a piros-fehér együttes, ami azért volt bosszantó a vezetőedző, Peresztegi Nagy Ákos számára, mert pár perccel a befejezés előtt még csapata volt előnyben.

– Kiértékeltük, kielemeztük a mérkőzést és a beszélgetésünk során mindenki belátta: hullámzó teljesítményt nyújtottunk, jó és kevésbé jó szakaszokkal – mondta portálunknak a tréner, aki még hozzáfűzte: – A második negyed végén volt egy 0-7-es, a negyedik játékrész végén pedig egy 1-11-es periódusunk, gyakorlatilag ezen négy percnek köszönhetően nem nyertük meg az összecsapást. Viszont azt is tudom, tudjuk, hogy ez a csapat még nincs kész. Két hónapja dolgozunk együtt a lányokkal, akik a szélrózsa minden irányából érkeztek, korábban is nyilatkoztam már, hogy decemberre, januárra fog összeérni a keret. A rutin, a koncentráció és a taktikai fegyelem terén akadnak még tennivalók és látni kell azt is, hogy Bukovszkit és Ravent kivéve a többiek még nem voltak ilyen éles csata részesei. Korábbi egyesületeiknél – vagy tavaly ugyanitt – talán annyira nem volt gond, ha nem győztek, de a jelenlegi DKSK-nál már más az elvárás, jobban fel kell vállalni a felelősséget, a döntő helyzeteket. Ami csak mérkőzésekkel jön, minél többel.

A fault határon mozog

Peresztegi Nagy Ákos ezek után rátért a hétközi bajnokira.

– Egy komoly ellenféllel találkozunk – húzta alá a szakember. – A pécsiek az Adria Ligában is szerepelnek, legutóbb a hét végén Belgrádban léptek pályára és 89-53-as vereséget szenvedtek a Partizantól. Ebben a küzdelemsorozatban már hét mérkőzésen vannak túl, s ha ehhez hozzávesszük a nyolc bajnokijukat, akkor ez a tizenöt összecsapás mindenképpen segítette az építkezésüket. Erős kezdő ötössel rendelkezik a PEAC, három külföldivel, magyar válogatottakkal, valamint tehetséges utánpótlás korú cserékkel. Szeptember óta szerda-szombat-szerda ritmusban játszanak, amihez társulnak az utazások, ez lehet, hogy kijön majd a pályán... Edzőjük, Zeljko Djokic az igazi szerb vonalat képviseli, a fault határon mozgó védekezés után építkeznek támadásban, precízen. Nekünk ez azt jelenti: minden egyes lépésért, helyzetért meg kell majd harcolnunk, de hazai környezetben természetesen nyerni szeretnénk, hogy ott legyünk, ahol a PEAC: a középmezőny elején. Reméljük, minél több néző jön ki a csarnokba bennünket buzdítani, amire szükségünk lesz.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!