Sport

2012.10.06. 13:18

Három szettes lett az első idegenbelijük

Miskolc - Az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI csapata a várakozásoknak megfelelően három pontot szerzett.

Miskolc - Az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI csapata a várakozásoknak megfelelően három pontot szerzett.A női röplabda NB I 2. fordulójában pénteken este a fővárosban lépett pályára az Albrecht-MVSC-MVSI csapata. A miskolci zöld-fehérek a Budai XI. SE vendégei voltak, és az előzetesen ők számítottak a találkozó esélyeseinek.

A találkozó első szettjének elején megszerezte a vezetést a miskolci együttes, pár ponttal megléptek, és ez a folytatásra, lélektanilag sokat jelentett mindkét együttes számára (1-4). A hazaiak ugyan nem hagyták magukat, de csak futni tudtak az eredmény után (9-10), mert az Albrechtnek a fontos pillanatokban mindig sikerült újítania, és a játékrész közepétől 3-4 pontot fórral menegettek ellenfelükkel szemben. Nem is volt kérdés, hogy kié lesz ez a játszma, amely a jól játszó Kovács E. ász nyitásával ért véget.

A második játékrész is hasonlóan kezdődött, mint az első, miskolci vezetéssel (2-4). És, ahogy korábban így ezúttal is folyamatosan tartotta 2-3 pontos előnyét a miskolci gárda. Ám ebben a játszmában feljavult a nyitójátéka a hazai együttesnek, a vendégek részéről pontatlanok voltak a nyitásfogadások, és az ebből történő támadásokat blokkban, vagy visszatámadásból értékesítette a házigazda. Hegedűs és dr. Balczó jól dolgozott a vasút sánca ellen, de ez sem segített a fővárosiakon, a nagyobb rutin újabb szett sikert ért.

Nagy bombák

A harmadik játszmát jó nyitásokkal kezdte a Budai XI. csapata, az elején ők vezettek (5-4). Keményen megdolgoztak a csapatok ekkoriban a pontokért, és a szívós és kitartó munkája az MVSC-nek azt eredményezte, hogy 10-10-nél utolérték ellenfelüket. Innentől kezdve az MVSC folyamatosan szerezte a pontokat, Szajkó jó centertámadásaival és Kovács E. nagy bombáival egyértelművé tették, hogy a két együttes közül a miskolci a jobb.

Az MVSC vasárnap is bajnokit játszik, 17.00-tól hazai környezetben az NRK Nyíregyházát fogadják.


JEGYZŐKÖNYV

Budai XI. SE – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI

0:3 (-19, -20, -17)

Budapest, 200 néző. V.: Déri, Pőcze.

Budai XI. SE: Bodnár R., dr. BALCZÓ, Farkas A., HEGEDŰS A., Szabó D., Győri. Csere: Jáka (liberó), Naszvadi, Horváth N., Papp. Edző: Oláh János.

Albrecht-Miskolci VSC-MISI: Szabó B., Szajkó, Kovács E., Rédei, Csarkó, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó). Edző: Toma Sándor.

Oláh János: – A vártnál jobban játszottunk, de nem valami túl jól, hiszen a betegségek és felkészülési hiányosságok látszódtak. Remélem, hogy innen felfelé vezet majd az utunk. Gratulálok a Miskolcnak a győzelemhez!

Toma Sándor: – Jó hozzáállással és viszonylagos jó játékkal, helyenként látványos meccset játszottunk a nagyon lelkes budapesti csapattal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!