Sport

2012.10.05. 09:23

Elégedetlen, de nem borúlátó a kapus

Pénteken 18.30-tól hazai környezetben a Ferencváros-ESMTK-t fogadják a Miskolci Jegesmedvék a Mol Ligában.

Pénteken 18.30-tól hazai környezetben a Ferencváros-ESMTK-t fogadják a Miskolci Jegesmedvék a Mol Ligában.

Legutóbb csak szerencsés körülmények között tudott két pontot szerezni a Tim Kehler által trenírozott együttes, hiszen kedden, a ligautolsó Újpest otthonában egy másodperccel a találkozó befejezése előtt egyenlített a borsodi csapat (2-2), majd a hosszabbításban a maga javára fordította a meccset. Az alapszakasz negyvennyolc mérkőzéséből eddig tízen van túl a Jegesmedvék, és a maximális harminc pontból tizenhatot szerzett meg, ami alig több, mint ötven százalék.

– Természetesen néhány eredmény lehetett volna jobb, így az újpesti is, de nincs okunk pánikba esni, a csapat vezetése továbbra is bízik mind a vezetőedzőben, mind pedig a játékosokban – szögezte le az Észak-Magyarországnak Egri Gergő menedzser, másodedző. – Jó, hogy vannak vágyaink, elképzeléseink egy-egy összecsapásra is, de ugyanígy gondolkodnak mások, az ellenfelek, aztán a jégen, az adott pillanatban vagy úgy alakul, vagy nem. Egyet tehetünk, tehetnek játékosok, mégpedig azt, hogy keményen dolgoznak tovább.

A menedzser lapunknak elmondta: a múlt héten ajánlatot tettek a 29. születésnapját szombaton ünneplő szlovák védőnek, Igor Bobceknek, akivel abban maradtak, hogy a hónap végéig mindenképpen a népkertiek szolgálatában marad, és ezután születik vele kapcsolatban végleges döntés.

Kiegyenlített a liga

Az ÚTE-val vívott ,,necces" összecsapást megemlítettük Budai Krisztiánnak, a Jegesmedvék elsőszámú kapusának is.

– Egy dolog, hogy egy csapat papíron jobbnak gondolja magát egy másiknál, azt a meccsen be is kell bizonyítani – fejtegetett a Macik tizenötös mezét viselő hálóőr. – Nyilvánvalóvá vált, hogy az a produkció, amit legutóbb nyújtottunk, senkivel, még az Újpesttel szemben sem elég, jobbak annál, minthogy bárki is félvállról vegye őket.

A sárga-feketék neve mellett lévő tizenhat egységről ezen gondolatokat fogalmazta meg Budai Krisztián:

– Ez azt mutatja, hogy az idén nagyon kiegyenlített a liga, és minden egyes pontért komolyan meg kell harcolni. Az én értékelésem szerint az eddig tíz mérkőzésből hármon nem nyújtottuk a tőlünk elvárt teljesítményt, tehát korántsem vagyok elégedett, viszont borúlátó sem. Októberben hét hazai találkozónk lesz, ezeket hozni kell, és nem csak a korábban elhullajtott pontok miatt. Az első feladat a Ferencváros aztán vasárnap a Csíkszereda érkezik, nincs mentség, tettekre van szükség...

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!