Sport

2012.10.30. 19:26

Benczés hasznos tanácsokat adott

Bükkábrány - Az NB II-es Zalaegerszeget fogadja a kupában az NB III-as Bükkábrány szerdán 12.30-tól.

Bükkábrány - Az NB II-es Zalaegerszeget fogadja a kupában az NB III-as Bükkábrány szerdán 12.30-tól.Itt a vége, mármint a Magyar Kupa kalandnak, minden bizonnyal csak a gólkülönbség kérdéses... – mondtuk kedden Vincze Richárdnak, a harmadosztály Mátra csoportjában jelenleg hetedik BSC edzőjének.

– Én nem így gondolom – vágta rá a fiatal tréner. – Az igaz, hogy korábban csak Hosszúpályiban fogalmaztuk meg azt a célt, hogy lépjünk tovább a következő körbe, mert a fontossági sorrendben a bajnokság előrébb áll nálunk, mint a Magyar Kupa. Azonban ha már itt vagyunk, elverekedtük magunkat eddig, akkor azon leszünk, hogy jussunk be a legjobb tizenhatba, még ha a Zalaegerszeg is az ellenfél.

A rájuk jellemző focit

No igen... Az a ZTE, amely utóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert az NB II Nyugat csoportjában.

– Jó passzban vannak, de gondokról érkeznek hírek a házuk tájáról és bízom abban is, hogy a kupahangulat, az egy mérkőzés, a mi oldalunkra tudja billenteni a mérleg nyelvét – csatlakozott a gondolatmenethez Vincze Richárd, aki az ellenféllel kapcsolatban beszerzett minden lényeges tudnivalót. – Igen, beszélgettem riválisunkról Benczés Miklóssal, a DVTK korábbi vezetőedzőjével, aki mostanság a szintén Nyugat csoportos Puskás Akadémia edzője. Sokat segített, speciális dolgokban is... Ennek tudatában is az az elképzelésünk, hogy a ránk jellemző focit fogjuk nyújtani, amely a biztos védekezésen alapul, illetve azon, hogy támaszkodunk gyors embereinkre. Hétfőtől már nagyon vártuk ezt a napot...

A szakvezető nem mulasztotta el felhozni a dunántúliak (akik már kedden útra keltek Bükkábrány felé és Budapesten szálltak meg) igencsak dicső múltját, kiemelve a bajnoki címet.

– Nem volt az olyan régen, csak tíz éve, tehát egy kétségkívül patinás klub a vendégünk, amíg ki nem estek, az NB I meghatározó csapatai közé tartoztak. A kispadjukon pedig egy ex-gólkirály ül, Preisinger Sándor személyében... – nyilatkozta Vincze Richárd.

Hogy a végén, eredménytől függetlenül, mindenképpen baráti lesz a hangulat, arra biztosíték, hogy a két csapat a vacsorát közösen, közös helyen fogja elfogyasztani.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!