Sport

2012.10.26. 13:38

Aki csak itthonról szurkolt a csapatnak...

A Kontinentális Kupáról lemaradó Budai Roland továbbra is keményen dolgozik az edzéseken.

A Kontinentális Kupáról lemaradó Budai Roland továbbra is keményen dolgozik az edzéseken.

Egy élménnyel lett szegényebb a Miskolci Jegesmedvék hokicsapatának 25 éves hátvédje, Budai Roland. Ugyanis ő volt a keretből az egyedüli játékos, aki nem vehetett részt a finnországi Kontinentális Kupa-selejtezőn, mivel a képzeletbeli rangsorban huszonharmadik lett és mindössze huszonketten csomagolhattak Vaasába. Ezen szakmai döntést Tim Kehler vezetőedző hozta meg és közölte a bekkel röviddel a kiutazás előtt.

– Van ilyen a sportban és bár nem esett jól, el kellett fogadnom, hiszen beleszólni nem tudok, az edző szava dönt – fogalmazott megkeresésünkkor Budai Roland. – Mikor tudomásomra jutott a létszám, számítottam arra, hogy akár így is történhet, szóval nem ért meglepetésként. Meg aztán amiatt sem, mert a megelőző Mol Ligás találkozónkon sem kellett volna beöltöznöm, csak mivel Popovics Patrik beteg lett, szóltak, hogy mégis szerelést kellene húznom.

Nagyon sok riválisa van hátvéd poszton, nem kifejezetten könnyű a helyzete... – vázoltuk ezt is a Jegesmedvék hokisának.

– Visszatért hozzánk Láda Balázs és rajta kívül is igazoltunk jó játékosokat, tudom, hogy vannak nálam jobbak, tudom a helyem a csapaton belül – mondta Budai Roland. – Azonban a tavalyi szezonban lejátszottam negyvennél is több meccset, körülbelül hármat vagy négyet hagytam ki sérülés, vagy betegség miatt, itthon például úgy vertük meg a Csíkszeredát, hogy négyen voltunk hátul bevethetőek... A feladataimat mindig igyekeztem jól elvégezni, hibák persze becsúsztak és a gólszerzés sem az én kötelességem volt elsősorban.

Futás és kondi

Lapunk megkérdezte arról is a Macik saját nevelésű hokisát: kapott-e Tim Kehlertől plusz feladatot arra az időre, amíg a csapat külföldön tartózkodott?

– Semmit sem, de egyénileg kondiztam és futottam a Népkertben – árulta el Budai Roland. – Jégre nem tudtam menni, mert bár volt olyan szándékom, hogy az ifikkel kicsit mozgok, közben kiderült, hogy közösen dolgoznak akkor a serdülőkkel és nem láttam annak értelmét, hogy ilyen nagy létszámú fiatallal együtt legyek.

A Macik 12-es mezét viselő játékos azért követte társainak finnországi szereplését.

– Hogyne néztem volna az élő közvetítéseket az interneten... – vallotta be Budai Roland. – Papíron jobb csapatok ellen játszottunk, vagyis a srácok, az első meccset kivéve helytálltak. A második összecsapáson, a lettek ellen sokáig vezettünk, megérdemeltük volna, hogy megnyerjük azt a mérkőzést. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, remélem, lesz még ilyen kupalehetőségünk és akkor majd eredményesebbek is leszünk.

Van, lesz-e valamilyen hatása ezen itthon hagyásnak, maradásnak az edzésmunkájára? – vetettük fel a bekknek.

– Jó lett volna kinn lenni a többiekkel, de harag, tüske egyáltalán nincs bennem. Készülök, ahogyan eddig, hajtok a tréningeken, most Tim úgy látja, hogy nem férek be, én azonban bízom benne, hogy fogok lehetőséget kapni. Ha másként nem, csatárként, amilyen szerepben egyébként már voltam – reménykedett a jövőt illetően Budai Roland.

ÉM-MI


 A Miskolci Jegesmedvék a Finnországban eltöltött napok után folytatják küzdelmüket a Mol Ligában, pénteken 18.30-tól a HSC Csíkszeredát fogadják a jégcsarnokban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!