Sport

2012.10.09. 21:52

A megemlékezés után izgalommentes győzelem

A múlt heti újpesti „kellemetlen” mérkőzésért egy izgalommentes mérkőzésen vágtak vissza a Jegesmedvék az Újpestnek kedden este.

A múlt heti újpesti „kellemetlen” mérkőzésért egy izgalommentes mérkőzésen vágtak vissza a Jegesmedvék az Újpestnek kedden este.

A mérkőzés előtt egyperces néma gyászszünettel emlékeztek meg a vasárnap tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Mayer Péterre, a Miskolci Hoki Klub, és a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Sportegyesület korábbi elnökségi tagjára, aki csaknem 30 évig szolgálta a miskolci hoki ügyét. A Jégcsarnok előterében egy emlékhelyet állítottak fel a klub vezetői, ahol egy emlékkönyvbe bárki beírhatta üzenetét, és ezt később átadják a sportvezető családjának. A szurkolók virágokkal, mécsesekkel borították el az aulát, az egyperces gyászszünet alatt pedig feliratokkal búcsúztak el dr. Mayer Pétertől.

A Jegesmedvék egy villámgyors góllal kezdték a mérkőzést: alig telt el egy perc, amikor Saluga egy szépen kijátszott helyzet után mattolta Hajeket (1-0). A Jegesmedvék láthatóan gyorsan el akarták dönteni a mérkőzést, beszorították az Újpestet, és a 8. percben jött is a következő gól. Másodpercek alatt két lövés is kijött Hajekről, harmadjára Dubek már át emelte rajta a korongot, amely a felső sarokban kötött ki (2-0). Egy perccel később emberelőnyben Saluga egy zúgó kapuvasat lőtt. A 11. percben Láda lövésébe Miskolczi szúrt bele a kapu előtt, és a korong védhetetlenül vágódott a hálóba (3-0). A gól után Ancsin János időt kért, és Hajek helyett Pleszkánt küldte a kapu elé. Gyenesnek az első komolyabb védését a 13. percben kellett bemutatnia.

Emberhátrányból is ment a góllövés

A második harmad elején a hazaiak kihasználatlanul hagytak egy kettős előnyt, majd egy fél perc múlva – amikor ismét ilyen szituációba kerültek – már éltek a lehetőséggel: sakk-mattra passzolták a helyzetet, és az i-re a pontot ismét Saluga tette fel (4-0). A 6. percben az emberhátrányban lévő miskolciak remek kontrát vezettek, amelynek végén Ritó passzát Szirányi váltotta gólra (5-0). Ezt követően a mérkőzés nagyon egysíkú lett, mivel a Macik teljesen beszorították a lilákat, a játék szinte folyamatosan a vendégharmadban folyt. Az újpestiek erejét teljesen lekötötte a védekezés, Hajeknak sok védenivalója volt, de jól látta el feladatát. A semmiből szépített az emberelőnyben játszó Újpest a 18. percben: Sommer lövésébe Farkas ért bele, és a korong a tehetetlen Gyenes mellett került a kapuba (5-1).

Jól kontrázott az Újpest

A harmadik harmadot ismét nagy lendülettel kezdték a Macik, sorra hagyták ki a helyzeteket, amit egy kontrából büntetett az Újpest. A 10. percben egy gyors ellentámadás végén Pál lőtt közelről Gyenes kapujába (5-2). Kevesebb, mint két perc volt hátra, amikor Maklári közelről talált be a miskolci kapuba.

A Jegesmedvék a mérkőzés elejét meghajtották, majd egy kicsit kiengedtek, de a győzelmük egy percig sem forgott veszélyben.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék - Újpesti TE 5-3 (3-0, 2-1, 0-2)

Miskolci Jégcsarnok 900 néz., V: Németh, Varjú, Soós, Vas   

Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Gőz, Popovics, Budai R., Nagy K., Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Wéber, Dubek, Hegyi, Fodor, Atkinson, Czuba, Miskolczi, Orosz, Rafaj, Sijka, Szirányi, Bobcek, Budai K.(k). Edző: Tim Kehler.

Újpesti TE: Hajek – Vecaj, Bereczki, Kovács, Jankovics, Dorner, Zalavári, Szirányi, Németh, Dömötör, Virág, Maklári, Pichler, Garbacz, Turbucz, Pál, Szajbert, Farkas, Nagy, Sommer, Pleszkán(k). Edző: Ancsin János. 

Gól: Saluga(2), Dubek, Miskolczi, Szirányi, ill., Farkas, Pál

Kiállítás: 8 perc illetve 10 perc

 

Tim Kehler: - A mérkőzés elején jól és hatékonyan játszottunk, szép gólokat lőttünk. A tetemes előny kicsit túlságosan is megnyugtatta a fiúkat, és ahelyett, hogy további gólokat szereztünk volna, kaptunk kettő. Az ilyen nagy fölényt is tudni kell kezelni, ezt még tanulnunk kell. A lényeg a három pont megszerzése volt.

Ancsin János: - Az első tíz percet nagyot elrontottuk, kaptunk három gólt. Utána már hiába kapaszkodtunk, nem tudtuk befogni a Miskolcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!