Sport

2012.10.17. 20:12

10 pontos fórral vonult le a Sopron

Miskolc, Sopron - Az elején elment a Sopron, utána már nem tudott visszakapaszkodni a Diósgyőr.

Miskolc, Sopron - Az elején elment a Sopron, utána már nem tudott visszakapaszkodni a Diósgyőr.A női kosárlabda NB I/A csoport 5. fordulójában, szerdán este az Uniqa Euroleasing Sopron együttesét fogadta a DKSK-Miskolc. A borsodi megyeszékhelyen zajló politikai rendezvények és az ezzel összefüggő közlekedési nehézségek bizonyára szerepet játszottak abban, hogy a dobogósok csatájára meglehetősen kevesen voltak kíváncsiak.

De aki eljött az azt láthatta a meccs elején, hogy két rontott dobással kezdett a DKSK, majd pedig azt, hogy Johnson és Milovanovic kitűnő játékosok. Nekik köszönhetően a 3. percben 2-8 volt az eredmény az 5.-ben 7-17. Elsősorban azért, mert a soproniak remek dobószázalékkal engedték el a labdákat, másrészt pedig azért, mert a hazaiak megszeppent, bátortalan alakulat benyomását keltették. Ennek az első tíz perc végére az lett a mérője, hogy 16 pontos (!) különbséggel vezetettek a vendégek.

A 12. percben 18-32-nél Zavecz követett el sportszerűtlen hibát, ami után Raven két büntetőt bevágott, majd Sanford szerzett akciókosarat, így tíz pontra csökkent a különbség. De ekkor egy játékos – Fegyverneky – kivételéve lmár a cserepadról érkezettek voltak a pályán a Sopronnál. Aztán amikor a 14. percben Raven triplát hullajtott gyűrűbe és öt pontra csökkent a csapatok közötti különbség, Székely edző időt kért, és újabb alapemberét küldte vissza a pályára (Johnson után Milovanovicot). Ennek a játékrésznek az első felében csupán egyetlen kosárra volt képes a Sopron (31-34), de aztán amikor a teljes alapcsapat visszament náluk, visszahízlalták előnyüket 10 pont fölé (36-47).

Fordulás után

A harmadik játékrészben mindkét oldalon alaposan meg kellett dolgozniuk a találatokért a csapatoknak, és általában tíz pont körüli előnnyel ment a Sopron. A 24. perc Bukovszki palánk alól szerzett duplájával 43-51 volt az állás, de ettől beljebb nem igazán tudott kerülni a DKSK. Mert bár a soproniak már messze nem dobtak olyan jól, mint az elején, azért a védőmunkájuk jó volt. A negyed utolsó másodperceiben is éppen a már említett tízes volt a csapatok között, mígnem a végén Fegyverneky be nem termelt egy faultos kosarat (49-62).

A záró játékrészben sem fordult ki a sarkából a világ, a DKSK nem nagyon tudott 10 pontnál közelebb kerülni, elsősorban azért, mert a védekezésben még ekkor is sokszor megfeledkeztek egy-egy emberről, aki távolról kosárral büntetett. A 35. percben még mindig 10 volt közte (59-69), és végig csak az volt a kérdés, hogy ezen belül végez-e a DKSK, mert az az első perctől kezdve nem volt az, hogy melyik csapat nyeri az összecsapást.


JEGYZŐKÖNYV

DKSK-Miskolc – Uniqa Euroleasing Sopron

65-75 (16-32, 20-15, 13-15, 16-13)

Miskolc, 600 néző. V.: Frányó, Pozsonyi, Vida.

DKSK-Miskolc: Bukovszki (10), RAVEN (20/3), Skoric (2), Bozóki (8), Sanford (9). Csere: Szabó P. (8), Fürtös (8/6), Reiner (-), Ocsenás (-). Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

Uniqa Euroleasing Sopron: FEGYVERNEKY (8/3), Zavecz (-), JOHNSON (29/3), MILOVANOVIC (17/6), Krnjic (13). Csere: Zsovár (5), Licskai (-), Pál Sz. (3/3), Teilane (-). Edző: Székely Norbert.

Peresztegi Nagy Ákos: – Három negyeden keresztül sikerült felvennünk a Sopron sebességét. Kár az első játékrészért, mert akkor nagyon gyengén és visszafogottan védekeztünk. Örülök, hogy sikerült kemény és nyílt meccset játszani euroligás ellenfelünkkel szemben.

Székely Norbert: – Nagyon jó erőkből álló Diósgyőrt győztünk le, az biztos, hogy itt nagyon nehéz lesz győznie bármelyik csapatnak. A meccset végig kézben tartottuk, leszámítva a második negyedben 3-4 percet, de összességében koncentrált volt a csapatom, ennek köszönhetjük a sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!