Sport

2012.09.10. 19:47

DVTK tartalék: Kilenc és ami mögötte van

Miskolc - Hetek óta gyengélkedik az NB III-as labdarúgó bajnokság Tisza csoportjában szereplő DVTK tartalékcsapata.

Miskolc - Hetek óta gyengélkedik az NB III-as labdarúgó bajnokság Tisza csoportjában szereplő DVTK tartalékcsapata.A piros-fehérek az elmúlt hét végén 9-0-ra kikaptak Hajdúszoboszlón és 1 pontjukkal az utolsó helyre pottyantak.

– Gyászos szereplésünk természetesen engem bosszant a legjobban, hiszen én vagyok a gárda edzője – kezdte Bocsi Zoltán. – A szoboszlói kiütést különösen nehéz feldolgozni, hiszen kilenc még gombócból is nagyon sok. Már a rajt előtt tisztában voltunk azzal, hogy gondjaink lesznek, keretünkből ugyanis sokan távoztak: nincs már itt Czégel, Czető, Demeter, Hornyák, Nótás és Tóth T. sem. Azok, akiknek volt kérőjük, elmentek, így összesen tízen maradtunk. Ennek következtében konkrét célt sem határoztunk meg, s mivel szakmai vezetőink tisztában vannak a helyzetünkkel, senki nem akarja „levenni” a fejemet.

Kifuttatják

A diósgyőri tartalékok trénere ezután arról a koncepcióról beszélt, mely szerint a DVTK-nál úgy döntöttek, hogy – tekintettel a magyar labdarúgás hátországának átszervezésére, az NB III-as mezőny felezésére – harmadosztályú csapatukat úgymond kifuttatják, s azokat küldik pályára, akik éppen rendelkezésükre állnak. Bocsi Zoltántól megkérdeztük, hogy együttesének megerősítése érdekében miért nem kér felülről – az NB I-es keretből – játékosokat, s miért nem számít az U19-es gárdájuk oszlopos tagjaira, mire azt felelte, hogy ezt nem tudja megtenni.

– Az első csapatnak most nem olyan bő a kerete, hogy minket kisegítsen, mint az elmúlt esztendőben, amikor néhány esetben hat labdarúgót is kaptam – folytatta az edző, majd hozzátette: – Mivel az U19-es gárdánknak benn kell maradnia, tőlük sem számíthatok ütőképes fiatalokra, ezért a jövőben is csak azokkal dolgozhatok, akik eddig rendelkezésemre álltak. Illetve lefelé nyúlhatok és meg is teszem: ahhoz, hogy elegen legyünk, a 17-18 éves gyerekeket, a helyi iskolásokat veszem számításba.

Reménykednek

A DVTK tartalékjainak mestere minden gondja-baja ellenére is leszögezte, hogy természetesen bízik a jobb folytatásban, s abban, hogy az NB III-as Tisza csoport további fordulóira összerázódik együttese, amely nem lesz ellenfeleik martaléka, s nem játssza el a pofozógép szerepét.

– Az sem engem, sem a klubot nem boldogítja, hogy az NB I-es csapatok utánpótlás együttesei általában máshol sem remekelnek – állapította meg Bocsi Zoltán. – Magától értetődik, hogy kielemeztük már eddigi szereplésünket és egymás között megbeszéltük, miképpen változtathatnánk jelenlegi helyzetünkön és arra jutottunk, hogy szinte lehetetlen rátalálni a kivezető útra. Mert a bajnoki meccsek általában egy napra, jellemzően szombatra esnek, így nehéz a játékosokkal „sakkozni”, ráadásul az NB III-as csapatunkban pályára lépő ifiknek, vagy junioroknak hétről hétre a felnőttek között kellene bizonyítaniuk. Ez pedig képtelenség, a 17-19 éves korosztály nem veheti fel a verseny az adott esetben 25-30 éves, rutinos játékosokat felvonultató riválisainkkal, akik magától értetődően a DVTK-ra különösen fenik a fogukat. Fiataljainknak még erősödniük kell és a vereségek ellenére hiszem, hogy az idő nekik dolgozik...

ÉM-KT


A tények

1. forduló: Baktalórántháza – DVTK tartalék 4-1 (2-1)

2. forduló: DVTK tartalék – Ibrány 0-0

3. forduló: DVTK tartalék – Nyírbátor 1-5 (1-2)

4. forduló: Hajdúszoboszló – DVTK tartalék 9-0 (6-0)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!