Sport

2012.08.22. 11:05

Miskolcról vezényli az országos játékvezetőket

Labdarúgó berkekben úgy tartják, hogy a jó bíráskodás a jó bíróküldésnél kezdődik.

Labdarúgó berkekben úgy tartják, hogy a jó bíráskodás a jó bíróküldésnél kezdődik.Néhány napja nagy megtiszteltetés érte Kurmai Zoltánt, az NB I-es labdarúgó ellenőri keret miskolci tagját, aki hajdan 99 élvonalbeli összecsapáson maga is fújta a sípot.

– A Puhl Sándor elnök és a Hanacsek Attila elnökhelyettes által „fémjelzett” MLSZ játékvezetői bizottság felkért arra, hogy legyek tagja az országos küldőbizottságnak – kezdte a miskolci sportember. – Természetesen igent mondtam, mert egy ilyen felkérés elől nem lehet kitérni, így a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében végzett ugyanilyen munkámat hamarosan teljes egészében átadom a kollégáimnak. Tudom, hogy nagy munka szakadt a nyakamba, de szívesen csinálom és remélem, hogy kamatoztathatom szakmai tudásomat és tapasztalatomat.

Bajkai Jánossal együtt

Kurmai Zoltán nem egyedül végzi feladatát: tevékenységét a budapesti Bajkai Jánossal együtt végzi.

– A gyakorlatban a következő a helyzet: János küldi az NB I-eseket, jómagam pedig az NB II-eseket, de természetesen gyakran értekezünk, mindent megbeszélünk – folytatta Kurmai Zoltán. – Nem csak az élvonal és a másodosztály, hanem az országos női vonal is hozzánk tartozik. A küldés legfőbb felelőse egyébként Hanacsak Attila.

Megtudtuk, hogy a megyei és az országos küldés között ég és föld a különbség, hiszen a klubok és a csapatok számára „felül” lényegesen nagyobb a tét. Egy-egy síposnak kiosztott megbízatás előtt sok szempontot vesznek figyelembe: ilyen például a minősítés – a kiemelt rangadókon általában a FIFA keret tagjai sípolnak –, a rutin, az utazási távolság, aztán egy dirigenst nem lehet mindig ugyanannak a csapatnak a meccsére, vagy ugyanabba a megyébe küldeni...

Az elkövetkezendő hónapokban a gyakorlat dönti majd el, hogy beválik-e a budapesti-miskolci csapat, melynek két tagja most nagy fába vágta fejszéjét.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!