Sport

2012.08.12. 11:41

Beindulás helyett labdakérés

A DVTK – EFC NB I-es labdarúgó mérkőzés utáni sajtótájékoztató főszereplői, a két vezetőedző közül egyik sem tűnt túl boldognak. Az Egri FC trénere esetében ez teljesen érthető, hiszen pont nélkül maradt a csapat, ám a győzelmet szerző gárda, a DVTK mestere sem volt vidám, komor tekintettel nyilatkozott.

A DVTK – EFC NB I-es labdarúgó mérkőzés utáni sajtótájékoztató főszereplői, a két vezetőedző közül egyik sem tűnt túl boldognak. Az Egri FC trénere esetében ez teljesen érthető, hiszen pont nélkül maradt a csapat, ám a győzelmet szerző gárda, a DVTK mestere sem volt vidám, komor tekintettel nyilatkozott.

– Az újonc minden erejét megmutatta, bevetette ellenünk – kezdte értékelését Sisa Tibor. – Olyan mérkőzést játszottunk, amelyben benne volt a futómennyiség, de az látszik, hogy a minőségen még van mit javítani. A második félidőben már voltak helyzeteink is, akár több góllal is nyerhettünk volna, de nem sikerült. Láttam már jól játszani a csapatomat, de ez a meccs nem tartozik ezek közé.

Arra a kérdésre, hogy mi az oka a két félidőben mutatott különböző teljesítménynek, illetve, hogy a legutóbbi kezdőcsapathoz képesti nagy változtatás (5 kezdő kicserélése) elérte-e a célját, a következőket mondta a DVTK trénere:

– Azért változtattam a csapaton, mert hiszek benne, hogy ettől a konkurenciaharc jobban be fog indulni. De mivel sokan nem velünk kezdték meg a felkészülést, illetve sérülések miatti kihagyások okán nem ugyanaz az edzésmennyiség van minden játékosban. Vagyis, ebben a konkurenciaharc megvívásában is voltak, vannak különböző helyzetek. Ami pedig a játékot illeti: az első félidőben abból, amit gyakoroltunk szinte semmi nem jelent meg. Részben azért, mert sokan nincsenek még abban az állapotban, hogy meg tudják játszani a formációkat, össze kell még szokni. Az első félidő azzal ment el, hogy a legtöbben labdát akartak kérni, semhogy beindultak volna. A második félidőben azért ebben történt változás.

Arra a felvetésünkre, hogy az előző meccshez képest háromnegyed részt kicserélt védelemmel mennyire volt elégedett, a következőket mondta Sisa Tibor:

– A védelem jobban tetszett, mint két hete, masszívan jól teljesített a védőknek egy bizonyos százaléka. És itt most nem csak a hátsó négy emberre gondolok, hanem az egész csapatról beszélek, mert, amikor nem nálunk a van a labda, akkor mindenki védővé válik. De ezt a felfogást is meg kell még szoknia mindenkinek.


A játékvezetőről (is)

– Gratulálok az ellenfélnek, jó mérkőzés volt, helyenként lüktető, változatos – mondta Simon Antal, az Eger szakvezetője. – Vesztes meccs után ritkán szokták a játékvezetőt dicsérni, de én most ezt teszem, megérdemli. Nagyszerű közönség előtt játszottunk, és tudtuk a meccs előtt is, ahhoz, hogy pontot, vagy pontokat szerezzünk, gólt kell lőnünk. Ez viszont nem sikerült. Összességében jól nézett ki a csapatunk, de ezért pontot nem adnak. Erősödnünk kell ahhoz, hogy ennek az erőfeszítésnek a tabellán is legyen látszatja.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!