Sport

2012.08.13. 14:32

Álmában sem gondolt a büntetőkre

Bükkábrány - A bükkábrányiak ,,neves" csapatot szeretnének a Magyar Kupa második fordulójában.

Bükkábrány - A bükkábrányiak ,,neves" csapatot szeretnének a Magyar Kupa második fordulójában.Megyénkből az NB II-es Kazincbarcikai SC és Mezőkövesd-Zsóry, illetve két NB III-as gárda, az FC Tiszaújváros valamint a Bükkábrányi SC csapata vette sikerrel a Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulóját a hét végén. Utóbbi maratoni csatában, hosszabbításban, büntetőkkel harcolta ki a továbbjutást Hosszúpályiban, a Hajdú-Bihar megyei I. osztályba frissen felkerült hazaiakkal szemben.

– Álmomban sem gondoltam arra, hogy el fogunk jutni a büntetőkig, ezért külön nem is készültünk rá – jelentette ki hétfőn az Észak-Magyarországnak Vincze Richárd, a bükkábrányiak edzője. – Már a rendes játékidőben eldönthettük volna a meccset, de kihagytuk a helyzeteket, kétszer a kapufát is eltaláltuk, így kettő-hat helyett maradt a kettő-kettő. Megmondom őszintén, nagyon csalódott lettem volna, ha elbukjuk ezt a párharcot... Ez a találkozó egyben a bajnoki főpróbánk is volt és a kellemes dolgok mellett értek kellemetlen meglepetések is, amik fejtörést okoznak a szombati NB III-as debütálásunk előtt, amikor is Maglódot fogadjuk.

Szeptember 26-án

Az ábrányiak mestere megjegyezte, szeretné, ha csapatával tudna még egy kört menni a kupában, de tisztában van vele, hogy ez nem lesz könnyű.

– Most még területi alapon megy majd a sorsolás, és nem kaphatunk megyei ellenfelet, viszont úgymond neveset igen, például a Nyíregyháza Spartacust el is fogadnám, fogadnánk... – adott hangot ebbéli reményének Vincze Richárd.

A második kört (amelyben a tét a 32 közé kerülés lesz) szeptember 26-án, szerdán rendezik, ekkor már beszáll a küzdelembe – ötödik borsodi csapatként – az élvonalbeli Diósgyőri VTK is.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!