Sport

2012.07.02. 10:13

Talmácsi a legjobb tízben

Míg szombaton és pénteken 40 fokos hőség volt az aragoni pályán, addig a verseny napjára felhők tornyosultak a térség fölé és a szél is jelentősen megélénkül.

Míg szombaton és pénteken 40 fokos hőség volt az aragoni pályán, addig a verseny napjára felhők tornyosultak a térség fölé és a szél is jelentősen megélénkül. A bemelegítő edzésre megtörtént azon beállítások megváltoztatása, melyet a javulás érdekében a tegnapi csapat megbeszélést követően célravezetőnek tartottak Talmácsi Gáborék.  A warm upon elért köridő pedig őket igazolta. Talmácsi a 15 perces bemelegítő edzésen megfutotta a hétvégi legjobb köridejét és 2:03:917-tel a 11. helyen végzett.

A versenyhétvége további programja a szokásos menetrend szerint folytatódott és 13:30 órakor kezdődött a Supersport kategória versenye. Talmácsi a 4. sorból indult, de alighogy elstartolt a mezőny egy csúnya baleset miatt piros zászlókat kezdtek el lengetni a pálya szélén és félbeszakították a futamot. Történt ugyanis, hogy a 10. helyről induló Matthew Scholz beragadt a rajtrácson, és Polzer hátulról telibe kapta, aminek óriási bukás lett a vége. Rövid szünet után kezdődött előről minden. Talmácsi ismét jól kapta el a rajtot és három helyet javított, majd folytatta a felzárkózást egészen a 9. helyig. Nem sokkal a vége előtt sikerült megelőznie Metchert is, így már a 8. helyen állt, de az ausztál versenyző egy körrel később visszavette a pozícióját, így végül Gábor a 9. helyen ért célba és ezzel 7 vébé pontot szerzett.

A verseny végeredménye: 1. Lowes, 2. Foret, 3. Morais.

(A futamot ugyan Kenan Sofuoglu nyerte, de a kapott büntetése miatt hátrasorolták az 5. helyre.)

Talmácsi Gábor értékelése:

Egy igazán fantasztikus hétvégén vagyunk túl, végig remekül éreztem magam. A tudatos munka eredményes volt és sikerült egy jó versenyt futni. Nagyon örülök az elért 9. helynek, és őszintén szólva, én ezt tekintem az első igazi supersport versenyemnek, hiszen legutóbb Misanoban még túlságosan sok volt a kérdőjel. Érzéseim szerint azóta jó irányba indultunk el és érezhető a fejlődés. Hétfőn még itt maradunk és tesztelünk, és készülünk a csapatommal a következő futamra.

A hétvége további magyar érdekeltségű eredményei:

A Supersport kategória másik két magyar versenyzőjének sajnos nem sikerült a célbaérés, Németh Balázs bukott, ifj. Tóth Imre pedig technikai probléma következtében feladni kényszerült a versenyt.

A Superstock 1000 géposztályban Györfi Alen a 2 pontot érő 14. helyen fejezte be a futamot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!