Sport

2012.07.05. 18:34

Kiskinizs - Szervezés alatt van az utánpótlás

Kiskinizs - Kiskinizs focicsapata végzett a megyei III. osztályú bajnokság Encs csoportjának élén.

Kiskinizs - Kiskinizs focicsapata végzett a megyei III. osztályú bajnokság Encs csoportjának élén.Orosz Miklós, a Hernád-völgyi község csapatának edzője nagy boldogsággal beszélt a bajnoki címükről. „Hihetetlenül nagy örömöt jelentett a csapat, és a 360-as lélekszámú Kiskinizs számára, hogy meg tudtuk nyerni a bajnokságot, és ezzel kiharcoltuk a feljutást is, mert eddig még nem volt részünk ilyen élményben. Az meg csak hab a tortán, hogy vereség nélkül, és 21 pontos előnnyel értük el az aranyat. Én úgy gondolom, hogy ez a csapategységnek, és minden lelkes támogatónknak köszönhető” – nyilatkozott a tréner.

Hangsúly a fiatalokon

A Kiskinizs edzője nagy hangsúlyt fektet a fiatal játékosokra, hiszen ők is nagy segítséget jelentettek a bajnoki cím megszerzésében folytatott küzdelmük során. „Sok nagy tapasztalattal rendelkező labdarúgóink vannak, akik a megyei első-, illetve a másodosztályt is megjárták már. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a fiatalabb focistáink is nagy részt vállaltak abban, hogy a tabella élén végezzünk. Ezeknek a játékosoknak az egységes munkája sokat ért a csapat számára” – beszélt elismerően labdarúgóiról Orosz Miklós.

A Hernád-völgyiek trénere az utánpótlással kapcsolatos kérdéssel is foglalkozott. „Természetesen egy csapat számára lényeges, hogy legyen egy ifjúsági csapata, és ezen már nagy erőkkel dolgozunk. A toborzást is kezdtük, hogy bővítsük az utánpótláskeretet tehetséges ifjoncokkal. Egyértelműen nehéz lesz összerázni egy ifi csapatot, de volt már olyan szezonunk, amikor a nagycsapat nem nyert bajnokságot, de az ifjoncok igen” – beszélt jövőbeli terveiről az edző.

A kiadásokat megoldják

Orosz Miklós beszélt a jövőbeli költségvetésről is, és reméli, hogy az önkormányzat továbbra is támogatni fogja őket.

„Nem hiszem, hogy a költségek túl nagy problémát jelentenének, hiszen a TAO-s pályázat, illetve a vállalkozók segítsége is biztosíthatja nekünk a megfelelő körülményeket. Emellett hálával tartozunk az önkormányzatnak is, mert nagy hitet tápláltak belénk az elejétől fogva, és remélem az ő támogatásukra továbbra is számíthatunk majd” - fejezte be nyilatkozatát Orosz Miklós.

ÉM-MAL


Kiskinizs bajnokcsapata

Kapusok: Tamás Barna, Németh Zoltán, Czimbalmos Péter 

Védők: Zsemko Márk, Rácz Tivadar, Orosz Roland, Flasko Norbert, Svak István, Tóth Richárd, Tóth Gergő, Lesko István

Középpályások: Boldizsár István, Medve János, Rozgonyi László, Bodnár Viktor, Burai István

Támadók: Varga Miklós, Szalipszki János, Kovács Dénes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!