Sport

2012.07.06. 20:24

Király Kupa: Megvédte a kupát a Diósgyőr

A tavalyi sikere után, ezúttal is győzni tudott a négycsapatos szombathelyi tornán a diósgyőri labdarúgócsapat.

A tavalyi sikere után, ezúttal is győzni tudott a négycsapatos szombathelyi tornán a diósgyőri labdarúgócsapat.A IX. Király Kupa nagypályás labdarúgó tornát pénteken rendezték meg Szombathelyen, amelyen a címvédő NB I-es DVTK mellett a házigazda, Sopron Bank Haladás és még egy magyar élvonalbeli csapat, a Kaposvári Rákóczi FC, valamint egy orosz első osztályú gárda, a Mordovia Szaranszk vett részt. Utóbbi együttes ellen játszott az elődöntőben a Diósgyőr, de a 2x30 percesre tervezett mérkőzés, hamarabb véget ért...

Félbeszakadt a meccs

Öt perccel a vége előtt félbeszakadt a Diósgyőr – Mordovia találkozó, vagyis csak 55 minutát játszottak le a csapatok. A DVTK a 23. percben Fernando átadása után Seydi góljával szerzett vezetést, és éppen a gólszerző egyik megmozdulása után reklamálták az oroszok, akik szerint a csatár a meccs hajrájában nyújtott lábbal csúszott a kapusuk felé. A lelátótól azonban az látszott (és a mérkőzés után ezt erősítette meg Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője is), hogy egy védőtársával ütközött az orosz kapus, aki rövid ápolás után a saját lábán hagyta el a pályát. Érdekesség, hogy az esetet testközelből megélő orosz védők eleinte mintha nem is értették volna, hogy miért vonulnak le társaik a pályáról, de végül őket is meggyőzték a csapatvezetők, így idő előtt fejeződött be a mérkőzés. Az esetnek nem volt különösebb előzménye, nem volt durva a mérkőzés, hiszen csak egy sárga lapot osztott ki a játékvezető, ezt Luque kapta a labda elrúgásáért.

A mérkőzés első félidejében az oroszok a B csapatukkal játszottak, és bár mindkét együttesnek voltak helyzetei Seydi gólja mellett Luque is lőtt egy kapufát. A második félidőre az oroszok teljes sort cseréltek, de a fizikálisan nagyon erős keleti gárda ellen a Diósgyőr nem érdemtelenül szerezte meg a győzelmet.

Érdeklődésünkre a mérkőzést követően Seydi is megerősítette, hogy nem ért hozzá az ellenfél kapusához, valamint azt is megtudtuk tőle, hogy a felkészülés kezdetére azért nem ért vissza, mert az édesanyját műtötték, és engedélyt kért, kapott, hogy két nappal később csatlakozzon a kerethez.

A döntőbe

A döntőben a DVTK a Haladást 1-0-ra legyőző Kaposvár ellen meccsel a trófeáért, a Király Kupáért. A nem túl színvonalas meccsen kevés helyzet adódott, de a Diósgyőr egy jogos büntetőből szerzett góllal nyert, így megvédte tavalyi elsőségét. A torna harmadik helyén a Haladás végzett, miután a gól nélküli meccset követő 11-es rúgásokban 2-1-re jobbnak bizonyult az oroszoknál. A piros-fehérek két különdíjat is kaptak, ugyanis a torna legjobb játékosának Takács Pétert választották, míg a torna legjobb edzője, Sisa Tibor lett.

– Voltak jó dolgaink, pozitívumok, amelyek biztatóan hatnak – mondta Sisa Tibor. – Van azonban olyan is, amelyet erőteljesen csiszolnunk kell még. Kell, hogy jöjjenek még próbajátékosok, bizonyos posztokon szeretnénk konkurenciaharcot teremteni. Már csak azért is, mert az északi régió megérdemelné, hogy idővel még erősebb csapata legyen.

A DVTK a következő felkészülési meccsét kedden 18 órától az NB II-es Balmazújvárosi FC vendégeként játssza.


IX. Király Kupa

Elődöntő

Mordovia Szaranszk (orosz) – Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)

Szombathely, 150 néző. V.: Kovács G.

Mordovia Szaranszk I. félidő: Abakumov – Budinkov, Ponomarev, Sztokov, Erenyev – Szobojev, Bobér, Sesztakov, Rusztev Muhamedsin – Isza, Markin. Mordovia Szaranszk II. félidő: Abakumov – Szimcsevics, Oszipov, Mulidarov, Sztepanyec – Koncedalov, Drogov, Ruszlan Muhamedsin, Sztancsenko - Mulumba, Kenesov. Vezetőedző: Fedor Serbacsenko.

Diósgyőri VTK: Ribánszki - Vadász, Rakovic, Nagy T., Gohér – Abdouraman (Sekour, 43.), Takács P. – Gallardo (Chovanec, 43.), Fernando (Arze, 43.), Luque – Seydi. Vezetőedző: Sisa Tibor.

Gólszerző: Seydi (23.).


Döntő

Diósgyőri VTK – Kaposvári RFC 1-0 (0-0)

Szombathely, 150 néző. V.: Gaál.

Diósgyőri VTK I. félidő: Tajti – Vági, Czégel, Deák, Frizoni – Sekour, Csirszki – Arze, Bogáti (Fernando, 27.), Bacsa – Chovanec. Diósgyőri VTK II. félidő: Tajti – Vági, Rakovic, Nagy T., Frizoni (Gohér, 51.) – Abdouraman, Takács P. – Gallardo, Fernando, Luque – Seydi. Vezetőedző: Sisa Tibor.

Kaposvári RFC: Horváth L. (Rusák, 51.) – Fenyves (Dara, 39.), Major (Házi, 45.), Zámbó, Janvári – Pedro – Sándor I., Brlecic (Sedlak, 43.), Katona, Kovács O. – Zmulic (Diallo, 43.). Vezetőedző: Prukner László.

Gólszerző: Luque – 11-esből (50.).


Szombathely - Öt perccel a vége előtt félbeszakadt a Diósgyőr – Mordovia felkészülési labdarúgó mérkőzés a szombathelyi Király Kupán, vagyis csak 55 minutát játszottak le a 2x30 percesre tervezett meccsből a csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!