Sport

2012.07.09. 07:16

14. TVK Triatlon Nagyhét - A „Katasztrófa” idén sem hagyta (el) magát

Tiszaújváros - A bográcsfőző fesztivál a gasztronómiai, míg a sárkányhajó verseny a sportos főprogramját jelentette a tiszaújvárosi 14. TVK Triatlon Nagyhét második napjának.

Tiszaújváros - A bográcsfőző fesztivál a gasztronómiai, míg a sárkányhajó verseny a sportos főprogramját jelentette a tiszaújvárosi 14. TVK Triatlon Nagyhét második napjának.A Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület rendezésében Sárkányhajó Fiesztára invitálták a tíz tagú csapatokat, akik közül nem kevesebb, mint 58 egység élt a lehetőséggel. A Dísztavon kijelölt 100 méteres pályán, szupersprint-távon kettesével mérték össze tudásukat a csapatok. A győztesek értelemszerűen továbbjutottak a legjobb 32-be, 16-ba, 8-ba, 4-be, majd ezt követően jöhetett a fináléba jutásért vívott két páros küzdelem. A végig tűzoltó mentő sisakban lapátoló TMM Team szinte milliméterre kiélezett versengésben előzte meg a S-Energy hajóját. A másik ágon a „Katasztrófa” meccselt egy jót és jutott döntőbe a „Spártaiak” gárdája ellenében. A harmadik hely sorsát eldöntő futamban az S-Energy futott be elsőként, így a „Spártaiak” a negyedik pozícióban zártak. Az aranyéremért megvívott lapátolásban – fináléhoz illő izgalmak közepette – a címvédő, korábban a hetes-kenuban is sokszor győztes, rendkívüli módon egységes „Katasztrófa” ezúttal is nyerni tudott. Valamennyi csapat tagjai begyűjtötték a Nagyhét tömegsportversenyeinek teljesítéséért járó első tombolaszelvényeiket, mellyel július 15-én értékes ajándékokat lehet majd nyerni.

A vasárnapi folytatás gasztronómiai részében a PELLET Bogratlon-Bográcsfőző Fesztivál jelentette a főprogramot. A Dísztó körül kialakított főzőhelyeken, népzenével kísérve készültek a finomságok. Ezzel párhuzamosan aratott közönségsikert a rádió-távírányítású modellek (hajó, repülő, helikopter, autó) bemutatója.

Nyert az „Okosan-Finomat”

A négy tagú Bogratlon-zsűri - Magos Zoltán és Jenei Tamás szakácsok (TV Paprika), Babits László borász (Babits Pincészet), Pulai Imre olimpiai- és világbajnok kenus - délutánra kialakította a főzőverseny végeredményét. Az értékelés során elhangzott, hogy a maximális 90 pontból, nagyon sok társaság ért el 85-89 egységet, ami egyértelmű garanciát jelentett a kiváló minőségű ételekre. A győztesnek járó „aranybográcsot” a csülök pörkölt kapros túrós tésztával elkészítője, az „Okosan-Finomat” csapata érdemelte ki. Második lett a Fidesz-Tiszaújváros, míg a dobogó harmadik fokára a Városért Egyesület II. tagjai léphettek fel.

Félbeszakadt a Ghymes-koncert

A nap kulturális összetevőjét az Agyagbanda gyermek-táncháza, majd az esti órákban Szakos Andrea és a Ghymes együttes fellépése jelentette. Az első két program a szokott módon, rendben lement, ám a Ghymes koncert közben a hirtelen jött, viharos esőzéssel kísért időjárás-változás keresztülhúzta a szervezők számítását. Félóra elteltével a hangosítás, az elektromos berendezések annyira megrongálódtak, hogy a zenészek és technikusok biztonsága érdekében nem lehetett másként dönteni, mint úgy, hogy félbeszakítják a nagy érdeklődéssel várt fellépést.

A hétfői folytatásban este 6 órakor a 2 km-es tömegsport-futás szerepel a kínálatban, míg a koncertek közül a Thunder Jack, az Intim Torna Illegál és a Paddy And The Rats lesz soron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!