Sport

2012.06.24. 16:09

Keresztes Péter rekordidővel győztes a Gellért-hegyi száguldáson

Budapest, 2012. június 24., vasárnap (MTI) - Keresztes Péter új pályacsúccsal, 1:33.54 perces idővel nyerte meg a nyolcadik alkalommal megrendezett GoPro Budapest Downhill extrém hegyikerékpáros versenyt.

Budapest, 2012. június 24., vasárnap (MTI) - Keresztes Péter új pályacsúccsal, 1:33.54 perces idővel nyerte meg a nyolcadik alkalommal megrendezett GoPro Budapest Downhill extrém hegyikerékpáros versenyt.A Citadellától a Gellért-térre vezető 800 méteres pálya nyomvonala megegyezett a 2011-es versenyével, így a résztvevők a már ismert, versenyző- és nézőbarát, szénabálákkal és kordonokkal védett, biztonságosan kialakított pályán gurulhattak le, helyenként akár 40 km/órásnál nagyobb sebességgel. 

Az edzést és időmérő futamot követő döntőben szinte minden kategóriában a tavalyinál 1-2 másodperccel jobb idő kellett a győzelemhez. A férfiak között - nem kis meglepetésre - a tavaly még juniorkorú Keresztes Péter több mint négy másodperccel volt jobb a 2011-es bajnok Palla Gergő 1:37.71-es eredményénél. Utóbbi ezúttal harmadik lett, ugyanis a főleg külföldön versenyző Szecskay András is gyorsabbnak bizonyult nála pár tizeddel. Az eseményre - a szervezők tájékoztatása szerint - több ezer néző látogatott ki a hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!