Sport

2012.06.13. 18:59

Foci Eb 2012 - Munkában a lengyel rendőrség

Varsó - 183 szurkolót tartóztattak le eddig a lengyel hatóságok.

Varsó - 183 szurkolót tartóztattak le eddig a lengyel hatóságok.A varsói rendőrség eddig 183 lengyel és orosz drukkert tartóztatott le a két tábor közötti zavargások miatt és ez a szám az Európa-bajnokság alatt még nőni fog, mivel a Lengyelország – Oroszország mérkőzés után is folytatódtak a harcok.

Oda-vissza támadtak

Könnygázzal és gumilövedékkel próbálták csillapítani a lengyel és az orosz szurkolók a rohamrendőrök, miután a két ország szurkolói tábora szinte vérre menő harcot folytattak a varsói Nemzeti stadion környékén, még a Lengyelország – Oroszország találkozó előtt. Több fiatal drukker – köztük voltak maszkosok is – a rendőrség megmozdulását kövek, üveget és petárdák záporával reagálta le.

A harcok folytatódtak

A lengyel rendőrség internetes portálján részletezte az üggyel kapcsolatos vizsgálatokat: „Több, mint 183 huligánt tartóztatottak le a lengyel hatóságok a varsói zavargások alatt. Többüket a Nemzeti stadion környékén és a Plac Defilad téren kialakított szurkolói zónában” – állt a rendőrség közleményében. – „A letartóztatott emberek között lengyel és orosz drukkerek is vannak. A vizsgálatok még mindig folynak és a hatóságok több biztonsági kamerás felvételt is áttekintenek, hogy megtalálják, azonosítsák és letartóztassák a megszökött huligánokat.”

Nem hagyták abba

Mivel a harcok során a sérültek száma 15-re nőtt, a varsói rendőrség megkérte a Nemzeti stadionba kilátogató 9,850 orosz szurkolót, hogy várjanak húsz percet mielőtt elhagynák a létesítményt, hogy ne essen komolyabb bántódásuk. Azonban a harcok még a mérkőzés után sem fejeződtek be ugyanis a drukkerek egy része átvonult Varsó városközpontjába és ott folytatták a hadakozást.

ÉKN-MAL


Magyar is

Egy magyar állampolgárt is előállítottak a mérkőzés előtt és alatt lezajlott szurkolói összecsapások után, akinek a kilétéről egyelőre nincsenek értesülések. Jacek Cichocki belügyminiszter szerdai sajtótájékoztatójában bejelentette, hogy a külföldi állampolgárok ügyét gyorsított büntetőeljárás keretében vizsgálják ki, és várhatóan legkésőbb péntekig döntenek az országból való esetleges kiutasításuk ügyében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!