Sport

2012.05.05. 18:35

Licencben még csak 7 csapatos a jövő évi NB I

Még egyetlen megyei labdarúgócsapatnak sincs licence a profi osztályokra.

Még egyetlen megyei labdarúgócsapatnak sincs licence a profi osztályokra.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága csütörtökön este az idén első alkalommal ülésezett. A grémium megtárgyalta a 2012/13-as bajnoki szezonra vonatkozó NB I-es és NB II-es licenckérelmeket, és döntésük alapján NB I-es indulásra is jogosító UEFA-licencet adtak a Budapest Honvéd, a Videoton FC, a Győri ETO FC, az MVM Paks és az MTK Budapest csapatait működtető sportszervezetek számára. A ,,csak” NB I-es licencet kért klubok közül az FGSZ Siófok és a Kaposvári Rákóczi FC kérelmét fogadták be.

Hét sportszervezet kapta meg a másodosztályban való indulásra jogosító engedélyt, a Budaörs, az Ajka, a Kozármisleny, a Tatabánya, a Szigetszentmiklós, a REAC és az Újbuda.

A megyeiek nem

Azoknak a kérelmezőknek – köztük a megyéből licencet kért Diósgyőri VTK-nak, Mezőkövesd-Zsóry SE-nek, Kazincbarcikai SC-nek, Putnok VSE-nek és Cigánd SE-nek – akiknek nem volt hibátlan a beadványuk, hiánypótlás keretében, május 11-ig kell teljesíteniük a bizottság által előírt feltételeket. A megyebeli csapatok közül a jelenlegi két másodosztályú együttes (Mezőkövesd, Kazincbarcika) és a két harmadik vonalbeli, másodosztályú tagság megszerezésére esélyes két gárda (Putnok, Cigánd) az NB II-re kért licencet, a Diósgyőri VTK pedig a nemzetközi szereplésre is feljogosító UEFA-licencért folyamodott – eredménytelenül. Utóbbi klub ügyvezetőjét, Dudás Hunort kérdeztük arról, hogy mi az oka annak, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idén sem sikerült elsőre teljesíteni a feltételeket.

– Néhány papír hiányzik, ezt akkor is tudtuk, hogy így lesz, amikor a dokumentumokat benyújtottuk, de nem kétséges, hogy a hiánypótlás határidejéig mindent rendezni fogunk – mondta Dudás Hunor.

Az ügyvezető arra a kérdésünkre, hogy a hiányzó dokumentumok között szerepel-e a DFC Kft. éves mérlege, aminek az elkészítéséhez szükség lenne a tulajdonosi szerkezet változásával (a DSM Nonprofit Kft.-től vásárolna üzletrészt a Miskolc Holding Zrt., utóbbi ezzel 40 százalékos tulajdonrészre tenne szert, úgy, hogy a Borsodsport Invest Kft. 51,6 százalékos tulajdonrésze változatlan marad) egy időben bekövetkező törzstőke emelésre, hogy egymást követően két évben ne legyen negatív saját tőkéje a gazdasági társágának, Dudás Hunor azt felelte, hogy ez is a hiányzó dokumentumok között van, de hozzátette, hogy ez is meglesz május 11-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!