Sport

2012.05.15. 10:16

Labdarúgás, licenc: döntés szerdán

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság idén első alkalommal május 3-án tárgyalta a 2012/2013-as bajnoki szezonra vonatkozó NB I-es és NB II-es licenckérelmeket. Ekkor hét NB I-es klub megkapta a licencet, a többi kérelmezőnek, hiánypótlás keretében, május 11-ig (múlt péntekig) kellett teljesítenie az előírt feltételeket.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság idén első alkalommal május 3-án tárgyalta a 2012/2013-as bajnoki szezonra vonatkozó NB I-es és NB II-es licenckérelmeket. Ekkor hét NB I-es klub megkapta a licencet, a többi kérelmezőnek, hiánypótlás keretében, május 11-ig (múlt péntekig) kellett teljesítenie az előírt feltételeket. Amint azt megtudtuk, az első fokon eljáró testület szerdán dönt a licenckérelem megadásáról, vagy elutasításáról.

Körkép a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei klubokról. 

Dudás Hunort, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft . ügyvezető igazgatóját hétfőn oldalzártánkig nem sikerült elérnünk, ám lapunk információi szerint minden olyan dokumentumot leadott a Diósgyőr a megadott határidőig, amiket hiánypótlásban kértek.

Bocsi Anna, az NB II-es Mezőkövesd-Zsóry ügyvezető igazgatója: – Elektronikusan adtuk be a licenckérelmünket. Az első körben néhány apróság – például „lemaradt” aláírás – miatt hiánypótlásra szólítottak fel minket, ezeket pótoltuk, így a nevünk mellett mindenhol zöld jelzés szerepel. Hivatalos értesítést még nem kaptunk, de ettől függetlenül teljesen nyugodtak vagyunk, tudjuk, hogy mindenben megfeleltünk a követelményeknek.

Kőrösi Róbert, az NB II-es KBSC FC Kft . ügyvezető igazgatója: – Mi szintén elektronikusan nyújtottuk be kérelmünket, amelyet már elfogadott az első fokú licencadó testület. Csupán kisebb formai hibákat vétettünk, ilyen volt például az, hogy a mérlegbeszámoló egyik oldalát nem írtuk alá.

Szekrényesi Szabolcs, az NB III-as Putnok VSE szakosztályvezetője: – Pályánk jelenleg nem alkalmas NB II-es mérkőzések lebonyolítására, ám a munkálatok elkezdődtek, bízunk benne, hogy mire indul a másodosztályú bajnokság, minden rendben lesz. Azonban biztosítékot kértek tőlünk, egy NB II-es licenccel rendelkező pályát, megállapodást a tulajdonosával. Mi Kazincbarcikát jelöltük meg, ahol a sporttelep tulajdonosa az MTK; a fővárosiakkal sikerült hamar megegyeznünk. Várjuk a testület számunkra pozitív döntését.

Girdán Sándor, az NB-III-as Cigánd SE elnökhelyettese: – Sajnos, nekünk nem lesz NB II-es licencünk a 2012/2013-as szezonra. Kérelmünket beadtuk, ám az idő rövidsége miatt már néhány formai és infrastrukturális követelményt nem tudunk megvalósítani. Jövőre megpróbáljuk orvosolni ezeket a hiányosságokat, mert egyértelmű célunk az NB II-ben való indulás.

ÉM


A Budapest Honvéd, a Videoton FC, a Győri ETO FC, az MVM Paks és az MTK Budapest labdarúgócsapata NB I-es indulásra is jogosító UEFA-licencet, míg az FGSZ Siófok és a Kaposvári Rákóczi élvonalbeli engedélyt kapott csütörtökön a hazai szövetségtől (MLSZ).

Még egyetlen megyei labdarúgócsapatnak sincs licence a profi osztályokra.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!