Sport

2012.05.18. 16:38

Irreális a Williams győzelme?

Mark Webber szerint bár Pastor Maldonado spanyolországi győzelme jól megérdemelt ajándék volt a Williams csapat számára, az azonban akkor is nagyon meglepő, már-már a 2012-es szezon szürrealitását mutatja - írja a forumla.hu.

Mark Webber szerint bár Pastor Maldonado spanyolországi győzelme jól megérdemelt ajándék volt a Williams csapat számára, az azonban akkor is nagyon meglepő, már-már a 2012-es szezon szürrealitását mutatja - írja a forumla.hu.Webber, aki 2005-ben és 2006-ban a Williams csapatban versenyzett nagyon meglepőnek találja, hogy a grove-i alakulat az elmúlt évek küszködése után ilyen simán visszatalált a dobogó legmagasabb fokához. 

„Ez egy irreális eredmény, ha figyelembe vesszük a Williams elmúlt két vagy három szezonját, amiben nemigen voltak igazi fénypontok” – írta Webber a BBC Sporton megjelent cikkében. – „Pastor Maldonadónak kinézett egy jó eredmény a szezon kezdetén Melbourne-ben, de az utolsó körben Fernando Alonso mögött összetörte az autót, én akkor arra gondoltam, hogy vajon mikor kapják majd meg annak a fájdalomdíját? A Spanyol Nagydíj eredménye pontosan ez a vigaszdíj volt. De szerintem egy dobogó is elég lett volna. De egy győzelem? A pokolba is.” 

Webber szerint azonban ez is mutatja, hogy a 2012-es szezon nagyon nyitott, így Monacóban tényleg bármi megtörténhet majd. „Pastor volt az 5. új nyertes az 5 idei futamon. Így ez egy nagyon nehéz szezon, ha jóslatokba akarunk bocsátkozni, továbbra is lehetetlen olvasni az erőviszonyokban. Kínáig a futamok nagyon szorosak voltak, az egész mezőny nagyon közel volt. De Bahreinben és most Spanyolországban sokkal nagyobbak voltak a különbségek. Bahreinben a harmadik helyezett Romain Grosjean és köztem (Webber a 4. lett) 20 másodperc volt a különbség, ha Kínában is ennyivel maradtam volna le a dobogóról, akkor még pontot sem tudtam volna szerezni. Ez egy igazán nyitott szezon és az is egyértelmű, hogy ebben a Pirelli abroncsai játsszák a legnagyobb szerepet.”

Forrás: Formula.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!