Sport

2012.05.30. 13:08

Foci Eb 2012 - Young: Anglia jó úton halad

Ashley Young, az Anglia – Norvégia mérkőzésének hőse szerint válogatottja remekül végzi felkészülését az Európa-bajnokságra.

Ashley Young, az Anglia – Norvégia mérkőzésének hőse szerint válogatottja remekül végzi felkészülését az Európa-bajnokságra.

Young kerülte a szombat esti, Oslóban szerzett győztes gólja körüli rivaldafényt és inkább az Ukrajnában és Lengyelországban megvívandó kihívásokra koncentrált nyilatkozataiban. Roy Hodgsonnak, Anglia újdonsült vezetőedzőjének a csapata szombaton lép majd pályára egy barátságos mérkőzésen, a Wembley stadionban Belgium ellen, a június 11-i Eb-nyitómérkőzésük előtt, amit Franciaország ellen vívnak.

„Természetesen a góllövés jó impulzus egy játékos számára és szerintem eléggé jó időzítésnek számít egy új tréner munkálkodásának kezdetén az első tíz percében találatot szerezni – mondta Young. – Azonban ebben a helyzetben a lényeg az, ahogyan felkészülünk az Európa-bajnokságra, és úgy tűnik, mi jó úton haladunk.”

A húszszoros angol válogatott a következők gondolatokkal folytatta:

„Csak pár napra vagyunk az első Eb meccsünktől és nagyon fontos, hogy nyerjünk ezeken a barátságos találkozókon, mint a norvégok elleni összecsapáson, amikor már több pozitívumra is figyelmesek lettünk. Remekül tartottuk a formánkat és nagyon összeszedetten védekeztünk, valamint a támadásainkat is jól hajtottuk végre. Az elejétől a végéig csapatként dolgoztunk együtt. Minden mérkőzés életfontosságú, mivel az Eb már a nyakunkon van.”

A kapustársról

Ashley Young, a Manchester United támadó középpályása dicsérte a visszatérő Robert Green norvégok ellen nyújtott teljesítményét, aki a 2010-es világbajnokság után, az Egyesült Államok ellen elkövetett bakija óta először védhette válogatottja kapuját.

„Bármely kapusnak jobb lenne a teljesítménye egy kapott gól nélkül lehozott mérkőzésen és szerintem Green káprázatosan védett. Jól jött ki a kapuból és remekül húzta le a beadásokat, valamint folyamatosan irányította a védelmet a tizenhatoson belülről” – vélekedett Young válogatottbeli csapattársáról.

A posztjáról

A MU játékosa hatékonyan hajtotta végre árnyékék szerepkörét Norvégia ellen, de nem lenne elégedetlen, ha Hodgson más poszton is szerepeltetni akarná:

„Rengeteg poszton játszottam már életemben. A Norvégiában rám osztott szerepkört is vállaltam már korábban és akkor is elégedett voltam a saját teljesítményemmel. Ennek ellenére én egy sokoldalú labdarúgó vagyok és az edző ott játszat engem a pályán, ahol csak akar. Legyen barátságos mérkőzés vagy egy nagy nívójú bajnokság, én bármilyen poszton élvezettel lépek pályára Anglia színeiben.”

Makranczi László fordítása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!