Sport

2012.05.03. 18:44

Első magyar salakmotoros Csapatkupa sorozat: Egy új bika és két friss farkas

Miskolc - Ismertté vált az első magyar salakmotoros Csapatkupa sorozat szombati fellépőinek névsora.

Miskolc - Ismertté vált az első magyar salakmotoros Csapatkupa sorozat szombati fellépőinek névsora.

A szombaton 16.30-tól megrendezésre kerülő Interhandel-2000 FarkasokMPA-System Bikák salakmotoros Csapatkupa mérkőzés résztvevőinek kilétére csütörtökön derült fény. Mivel a két együttes keretébe tartozó versenyzők közül ezen a hét végén többen is a dán, az angol és a német ligacsatározásokban lépnek fel, illetve vannak olyanok, akik a Ljubjanában megrendezésre kerülő világbajnoki kvalifikáción ülnek majd motorra, így a csapatok keretének bővítéséről, új versenyzők szerződtetéséről döntöttek az illetékesek.

Monberg helyett Chrzanowski

Mivel a Bikák csapatában Jesper B. Monberg nem tud rajthoz állni, így egy új ex-Grand Prix versenyzővel bővült Adorján Zoltán csapatvezető kerete, Tomasz Chrzanowskival. A rutinos lengyel motoros feladata lesz, hogy helyettesítse a dán fiút, és vélhetően ő lesz az Interhandel-2000 Farkasok topversenyzőjének, Lee Richardsonnak a nagy ellenfele. Ami pedig a lengyel fiú csapattársait illeti: ahogy az várható volt, a Bikáknál ezúttal is két magyar kapott helyet az ötösfogatban, Magosi Norbert és Nagy Patrik. Rajtuk kívül lengyel Karol Barant és a cseh Martin Gavendát állítja csatasorba szombaton Adorján Zoltán csapatvezető.

Két új arc

De nem Chrzanowski lesz az egyetlen új szereplő. A Farkasoknál is frissítést hajtottak végre, a fent részletezett okok miatt. Arról már beszámoltunk, hogy szerdán már három biztos pontja volt Tihanyi Sándor csapatvezetőnek, Leee Richardson, Szatmári László és Benkő Roland. Csütörtökön pedig az is kiderült, hogy a két új arc csatlakozik hozzájuk: a horvát Dino Kovacic és a cseh Filip Sitera. Előbbi már többször járt hazánkban, és most a lengyel KSM Krosno második ligás csapatának ponterős versenyzője, míg Filip Sitera a brit Elite Leaugeben szereplő Kings Lynn Stars együttesének állandó tagja.


Összeállítások

Interhandel-2000 Farkasok: Lee Richardson (angol), Filip Sitera (cseh), Szatmári László (magyar), Dino Kovacic (horvát), Benkő Roland (magyar). Csapatvezető: Tihanyi Sándor.  

MPA-System Bikák: Tomasz Chrzanowski (lengyel), Karol Baron (lengyel), Magosi Norbert (magyar), Nagy Patrik (magyar), Martin Gavenda (cseh). Csapatvezető: Adorján Zoltán.


Miskolc - Sem a Farkasok, sem a Bikák csapatvezetője nem tudott csapatot hirdetni 3 nappal a verseny előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!