Sport

2012.05.24. 09:27

DVTK: Kétesélyesre szűkült az edzőkérdés

Miskolc - Négy feltételnek kellene teljesülnie a DVTK EL-t érő negyedik helyéhez.

Miskolc - Négy feltételnek kellene teljesülnie a DVTK EL-t érő negyedik helyéhez.

Elviekben még elérhető a Diósgyőri VTK számára az Európa Liga indulást érő, negyedik hely megszerzése a labdarúgó NB I-ben. Ehhez ,,csak” annyi kell, hogy a piros-fehérek szombaton nyerjenek a már kiesett Vasast ellen, Diósgyőrben, valamint hogy a Budapest Honvéd kikapjon Pécsett, ugyanakkor a Kecskemét ne nyerjen Siófokon, a Paks pedig ne győzze le a Duna-parti városban a Ferencvárost. Vagyis négy feltételnek kellene teljesülnie a negyedik helyhez. Persze összehasonlíthatatlanul jobb lenne a DVTK helyzete, ha a múlt vasárnap, Szombathelyen fordított eredmény születik, és a hajrában a többet kezdeményező Diósgyőr szerzi meg a győztes találatot. Ez esetben ugyanis most a DVTK állna a negyedik helyen, vagyis az EL-hez csak a Vasast kellene legyőzni...

Az országos médiában az elmúlt hetekben több olyan híresztelés kapott szárnyra, amely szerint az EL-indulásra esélyes csapatok mintha nem is igazán akarnák a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyet, a ,,szakértők” magyarázatai szerint ezért születtek az elmúlt hetekben nem túl veretes eredmények az érintett csapatok részéről.

– Elképzelhetetlennek tartom, hogy csapatunk bármelyik játékosa, így gondolkodna, hiszen ahogy a klubvezetés és minden alkalmazottunk az EL-indulás szellemében tevékenykedik, így a pályán a csapat tagjai is – mondta Dudás Hunor, a DVTK együttesét működtető cég ügyvezetője. – A legutóbbi mérkőzésen is úgy játszott a csapat, hogy a sikerünk lehetősége végig benne volt a Haladás elleni bajnokiban, de a fociban az is benne van, hogy nem mindig az a csapat nyer, amelyik éppen a jobb teljesítményt nyújtja. Sajnos, ez alkalommal mi jártunk így. De ez nem jó senkinek, mert ha nem tudjuk elérni az EL-indulást jelentő helyet, akkor a labdarúgók szinte kivételnél nélkül jelentős prémiumtól esnek el, olyan összegektől, amelyek a velük kötött szerződésekben rögzítésre kerültek.

Arra a felvetésünkre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy van olyan játékos, akinek a prémiumnál többet ér a szabadság, a pihenés két szezon között, Dudás Hunor azt válaszolta, hogy ilyen fel sem merült benne.

Június 25. (?)

Az biztos, hogy amennyiben a DVTK-nak sikerülne megszereznie a negyedik helyet ez esetben az Európa Liga első fordulójában, július 5-én és 12-én meccset kellene játszaniuk. Ez pedig azt jelentené, hogy legfeljebb kéthetes szünetre számíthatnának a játékosok, hiszen a felkészülést legkésőbb június második hétfőjén meg kellene kezdeni – főleg akkor, ha új edző irányítja majd a Diósgyőrt. Információnk szerint alaphelyzetben, ha nincs EL-indulás, akkor a DVTK felkészülése június 25-én kezdődik a 2012/13-as szezonra, és több külföldi játékos is ezt a dátumot figyelembe véve foglalta, foglaltatta le repülőjegyét a Miskolcra való visszaérkezésre, még a múlt hét előtt.

– Fő szabály szerint kezdődik június 25-én a felkészülés, elképzelhető, hogy a külföldi labdarúgóink ezt szem előtt tartva foglaltak repülőjegyet, de én ennek nem tulajdonítok nagy jelentőséget, mert ezek az időpontok a repülőjegy foglalások esetében rugalmasan módosíthatók – jelentette ki Dudás Hunor, majd így folytatta: – És a játékosok tudják, nem biztos, hogy ezen a napon kezdünk, ugyanis elmondtuk nekik azt, hogy az EL-szereplés, vagy az új edzőnek a felkészüléssel kapcsolatos elképzelése átírhatja ezt a dátumot.


Az edzőkérdésről

Dudás Hunortól megkérdeztük, hogy miként állnak az edzőkérés megoldásában, mikorra lehet meg a beugró, Szentes Lázár utódja. Az ügyvezető azt válaszolta, hogy ,,hamarosan”, további kérdésünkre, amely arra vonatkozott, hogy változatlanul 3-4 jelöltjük van-e, azt a feleletet kaptuk, hogy ez a szám már kettőre csökkent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!